Marjanović i Teodosić: Znamo koji nam je cilj

PRESS kosarkasa Srbije u hotelu Crowne Plaza. Beograd, 16.06.2021. foto: Nebojsa Parausic

U sklopu priprema za kvalifikacione mečeve, reprezentacija Srbije će učestvovati na “Akropolis kupu” u Atini, a posljednja provera “Orlova” biće u srijedu, 23. juna od 20 časova, kada će u hali “Aleksandar Nikolić” reprezentacija Srbije igrati protiv Meksika.
U Atini, tim Srbije će se sastati sa Portorikom (18.06. od 16 časova), Meksikom (19.06. od 16 časova) I Grčkom (20.06. od 19 časova)

Povodom predstojećih izazova, selektor Srbije Igor Kokoškov je izjavio:

“Vrlo, vrlo specifična situacija. Zaboravljamo u nekim trenucima kako smo živjeli, vezano za pandemiju i sezonu. Kako smo stalno radili PCR testove, pa zaključavanja… Radujemo se što možemo da igramo košarku, što možemo da predstavljamo svoju zemlju. Ovo jeste improvizacija, ali moramo da budemo fleksibilni. U prvih par dana smo imali samo nekoliko igrača. Naša mantra je da imamo pozitivnu energiju da imamo momke koji imaju srca i zadovoljstva da predstavljaju dres. Faktor vremena je vrlo bitan, nemamo kondicione pripreme, idemo na Akropolis bez kontakt igre. Ali, momci su pravi, tu je glad i osjećaj. Ono što uvijek možemo da obećamo jeste da ćemo dati sve od sebe. Ciljevi se znaju, cilj je da igramo na Olimpijske igre”, izjavio je selektor a potom se nakon pitanja predstavnika medija osvrnuo na probleme sa povredama.

“Raduljica se pojavio na pripremama, bio je sa nama i pokušali smo da ga spremimo, ali nije mogao jer je osjetio nelagodu poslije čega je odlučeno da ne igra. Jaramaz je imao povredu u posljednjem meču s Partizanom. Ne znam koliku ja slobodu imam da govorim o tome. On nije s nama i želim mu da se oporavi što prije. Milutinov je u Atini, tamo ga je operisao ljekar Olimpijakosa. Nikola nas čeka u Atini, priključiće nam se u hotelu. On nije danas sa nama, ali jeste sa ekipom. Kad se vidimo, onda ćemo razgovarati o njegovom stanju i igrama. Gudurić je trenutno u Njemačkoj, radi na oporavku tetiva, jer ima hroničan problem. Danas ili sutra kreće s terapijama”, poručio je selektor.

Predstavnike medija je zanimala i informacija o neigranju Nikole Jokića, odnosno status Alekseja Pokuševskog i Alena Smajlagića.

Kapiten Miloš Teodosić je bio kratak i jasan:

“Krenuli smo u ove pripreme malo atipično, rekao je Igor da nemamo mnogo vremena. Nisu to opravdanja, znamo koji nam je cilj, to je odlazak na Olimpijske igre i na to smo koncentrisani. Jesam optimista, ali moramo da malo spustimo loptu”, poručio je Teodosić.

Centar Boban Marjanović je izjavio:

“Sve je već rečeno, ja sam tu samo da mi čujete glas. Mi smo tu da ostvarimo naše ciljeve i da se plasiramo na Olimpijske igre. Pristupili smo profesionalno radu, momci shvataju ozbiljno posao koji nas čeka. Tu smo da postavimo naše ciljeve i uradimo posao kako treba. Umora ima, pokušavamo da odmorimo tijelo ledom, istezanjem, pokušavamo da uvedemo tijelo u rad, mislim da smo svi spremni, lično sam spreman”, istakao je Marjanović.

Na “Akropolis kup”, reprezentacija Srbije će otputovati sa 12 igrača a to su:
Boban Marjanović, Nemanja Bjelica, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Filip Petrušev, Dalibor Ilić i Dragan Milosavljević.Ostatak igrača, priključiće se nacionalnom timu naknadno.

foto:kss