Kokoškov o Jokiću, Bogdanoviću, Smailagiću, Pokuševskom

PRESS kosarkasa Srbije u hotelu Crowne Plaza. Beograd, 16.06.2021. foto: Nebojsa Parausic

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuju kvalifiakcije za Olimpijske igre. Na turniru u Beogradu koji počinje 28. juna selektor Igor Kokoškov neće moći računati na tri NBA košarkaša.

U danu kada je poslije MVP titule izabran i u najbolju petorku NBA lige Nikola Jokić je saopštio kako će Srbija ovo ljeto morati bez njega. Razlog umor i sugestije kluba da radi na oporavku. Selektor Kokoškov kaže kako će još jednom razgovarati sa Jokićem.
“U opisu posla i moj zadatak je da budem u kontaktu sa svim igračima. Sa Nikolom sam bio u kontaktu, ne svakodnevno, ali ne sumnjajte u to da li postoji kontakt sa igračima. Znam da je na putu za Srbiju i čuću se sa njim. On je veliki ambasador srpskog sporta i košarke. Treba svi da budemo ponosno na ono što je uradio. Ja ne mogu i neću da budem cinik i sebično ću reći da želim da igra. Nije mi svejedno što ne igra najbolji igrač na svetu”, rekao je Kokoškov.

“Zaboravljamo da igrači imaju privatan život, probleme, obaveze. Da skratim, čuću se sa Nikolom. Čestitam mu na svemu. Iskreno se nadam da će biti tu, ali i ako ne bude, nema nagovaranja, imamo ostale momke. Imamo pozitivnu energiju, da podržimo sve momke koji su osvojili svoje vreme da budu u reprezentaciji”, dodao je selektor.

Osim Jokića selektoru su se zahvalili i Aleksej Pokuševski iz Oklahome i Alen Smailagić iz Golden Stejta. Njihov cilj je fizička priprema ovog ljeta.


Pokuševski je, nažalost, odlučio da se posveti fizičkoj pripremi za narednu sezonu. Pokušali smo, odluka je njegova. On bi sigurno mogao da nauči mnogo od ovih momaka. Posvećen je svom poslu. Smailagić je takođe svojom voljom odlučio da se spremi za sljedeću sezonu. Želim im sve najbolje”, zaključio je Kokoškov

Bogdan Bogdanović nikada nije dovodio u pitanje igranje za repreezntaciju. On se trenutno sa Atlantom bori za finale istočne konferencije.

“Imam direktnu komunikaciju sa Bogdanom i nećemo da pravimo pritisak. Fokus mu je na plej-ofu ali moramo da improvizujemo bez njega i NBA igrača. Sada imamo to što imamo to smo mi”, dodao je Kokoškov.

Oni koji su tu putuju u Atinu na Arkopolis kup, a Kokoškov vodi Marjanovića, Bjelicu, Jovića, Davidovca, Dobrića, Marinkovića, Anđušića, Petruševa, Ilića i Marinkovića.

U Atini će ih dočekati Nikola Milutinov, Marko Gudurić se oporavlja od povrede, dok će u Beogradu ostati Vladimir Lučić i Nikola Kalinić koji su nedavno završili svoje sezone.S a ekipom nisu povrijeđeni Miroslav Raduljica, Nemanja Nedović i Ognjen Jaramaz, dok je odmor dobio MVP Evrolige Vasilije Micić.

foto:kss/Nebojša Paraušić