Kokoškov: Maksimalan pristup svakom rivalu

Kosarkaska klinika UKTS u hali sportova Ranko Zeravica. IGOR KOKOSKOV, NBA trener i predavac. Beograd, 29.06.2019. foto: Nebojsa Parausic Kosarka

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov iznio je viđenje žrijeba za kvalifikacioni tunir za Olimpijske igre, koji će se od 23. do 28. juna 2020. godine održati u novobeogradskoj „Štark Areni“.

“Poštujemo sve naše protivnike koji će biti na kvalifikacionom turniru u Beogradu, ali se ne plašimo nikog. Nećemo biti naivni da nekog potcijenimo. Pristup svakoj utakmici će biti maksimalan, jer se radi o eleminacionom sistemu takmičenja gdje se jedan loš dan i jedna loša utakmica kažnjavaju. Sa nekim od ovih timova smo igrali prošlog ljeta i imali pozitivne rezultate, ali, ponavljam, naš fokus će biti na nama samima. Mi kontrolišemo našu pripremu za predstojeće ljeto. Želim našim igračima da budu zdravi, da imaju uspješne sezone sa svojim timovima, a onda da sakupimo sve najbolje što košarka u zemlji Srbiji ima i da ispunimo očekivanja ljubitelja košarke da se nacionalni tim kvalifikuje na Olimpijske igre u Tokiju”, rekao je Kokoškov.

foto:kss