Jović debitovao za Panatinaikos

Srpski bek se vratio košarci nakon višemjesečne pauze.

Stefan Jović debitovao je za Panatinaikos u meču Evrolige protiv Baskonije. Njegov novi tim je prekinuo niz od pet poraza savladavši špansku ekipu 75:63. Jović je na debiju zabilježio šest poena te po tri skoka i uspješna dodavanja. Poslije meča je govorio o novom timu i saigračima

“Mnogo je lijepo što sam se vratio, šest mjeseci bez košarke je puno. Nije lako, ali osjećam se dobro i to je važno. Povrede su iza mene. Srećan sam što sam ovdje i kako je utakmica prošla”, rekao je Jović i nastavio:

“Ovdje sam da radim svoj posao i želim da pomognem svojim saigračima. Dobro znam šta trener želi. Moram da razmišljam i o cijeloj organizaciji i o tome šta mom timu treba na parketu. To je ono što moram da učinim”.

Nijednom igraču nije lako kada na pola sezone dođe u novu ekipu. Ipak kada imaš nekog da ti pomogne lakše je, a Jović ima sreću da u tima ima Nemanju Nedovića.

„Kad usred sezone odeš u novu ekipu, sve ti je novo i potreban ti je neko ko će ti pomoći. Tako da sam vrlo srećan što je Nedović pored mene. Želim da dam sve za ovaj tim, koji me potpisao poslije šestomesečne pauze. Razgovarali smo i prošle godine. Sada sam ovdje i želim sve od sebe da dam“.

foto:euroleague