Jedna od najboljih košarkašica Evrope najavila kraj karijere

Sonja Vasić najavila kraj karijere.

Reprezentativka Srbije je na instagramu najavila kako po završtku sezone planira da završi sjajnu karijeru dugu 17 godina.

“Četrnaest sezona, 12 uzastopnih finalnih turnira, tri titule šampiona i vrijeme je za kraj. Prošle nedelje sam odigrala svoje posljednje utakmice u Evroligi, mom omiljenom takmičenju. Željela bih da se zahvalim svakom od pet klubova koji su mi dali priliku da ih predstavljam, svoje korijene i sebe. Bila je velika čast nadmetati se sa i protiv najboljih na svijetu. Vrijeme je za kačenje patika o klin, poslije Olimpijskih igara u Tokiju završavam svoju profesionalnu košarkašku karijeru dugu 17 godina”, napisala je Sonja na Instagramu.

Vasićeva je član Đirone, a najavila je da će se do kraja sezone boriti za klub, a naročito za reprezentaciju Srbije koja će igrati na Igrama u Tokiju.

“Ljeto će ko i uvek biti posebno, obući opet nacionalni dres i sa mojim omiljenim saigračicama još jednom probati ispisati istoriju. Jedno je sigurno, uživati dok traje!”, istakla je Vasić.

Sonja je sa reprezentacijom Srbije bila šampion Evrope 2015. godine, osvojila je bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kao i bronzu na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2019.godine.

foto:fiba

About The Author