Igokea protiv Zadra traži 18. pobjedu

Košarkaši Igokee u meču 23. kola ABA lige gostuju Zadru.

Igokea je svaka utakmcia do kraja ligaškog dijela ABA lige veoma bitna pošto se bore za plej of. Problem pred zadar može biti umor od dugog puta do Kanarskih ostrva i nazad gdje su igrali meč FIBA Lige šampiona.

“Očekuje nas utakmica protiv Zadra koja je u prethodnom kolu savladala Borac. Ostvarili su za njih važnu pobjedu i sigurno je to da će im uticati na podizanju samopouzdanja. Mi sa druge strane dolazimo iz niza utakmica, sa putovanja, i mislim da iako smo na papiru favoriti, a to treba i pokazati na terenu. Mislim da moramo da damo maksimum, da odigramo timski, čvrsto, snažno i hrabro i samo na taj način možemo da se nadamo pobjedi”, rekao je kapiten Igokee Marko Jošilo.

Trener Igokee Dragan Bajić nada se dobroj reakciji ekipe.

“Očekuje nas gostovanje ekipi Zadra, tim koji se bori za opstanak. Ova
utakmica nam je u nizu nekih utakmica sa ekipama koje traže taj spas i
opstanak u ABA ligi. Dobro smo prebrodili ta gostovanja i u Železniku i u Čačku, a nadam se dobroj reakciji i protiv ekipe Zadra. Ono što je
činjenica da smo stvarno umorni nakon svih ovih gostovanja i teškog puta. Zadar je pokazao na utakmici s Borcem jednu dozu agresivnosti u odbrani, to se pokazalu u trećoj četvrtini gdje su ekipu Borca sveli na minimalan broj poena”,
kaže Bajić i nastavlja:

“Smatram da nas očekuje sigurno težak meč, najviše iz razloga gdje
Zadar traži pobjedu da što mirnije uđe u završnicu ABA lige. Ono što ja
očekujem od tima, bez obzira na umor, da imamo još pet utakmica do kraja lige i da pokušamo na najbolji način završti ligu. Na kraju ćemo podvući crtu šta smo napravili kroz samo takmičenje. Pokušaćemo sa dobrom odbranom i velikom odgovornosti i koncetracijom kada je igra u pitanju i u jednom i u drugom smjeru. Pokušaćemo da svedemo Zadar na što manji broj poena,  iz odbrane i kontrole skoka  pokušati doći do laganih poena. Treba nam da se što bolje odmorimo i da utakmicu u Zadru ako ispoštujemo sve što smo stavili ispred sebe možemo očekivati pozitivan rezultat”.

Meč Zadar – igokea na prograu je u nedjelju od 17 časova. (ATV,arenasport)

foto:Igokea/Nikola Vuruna

About The Author