Luka Ašćerić nastavlja karijeru u Francuskoj!

Poslije nešto više od dvije godine provedene u Megi, Luka Ašćerić će nastaviti karijeru u francuskom prvoligašu Buržu sa kojim je potpisao ugovor, i koji će sljedeće sezone nastupati u Evrokupu.

Po potpisivanju ugovora sa francuskom ekipom, Ašćerić je istakao zahvalnost Megi za ukazanu šansu u prethodne dvije godine:

“Zahvalio bih se Megi na ove dvije godine ukazanog povjerenja. Kada to kažem mislim na sve trenere, saigrače i ljude koji rade u klubu i u našoj hali. Odluka da dođem u Megu je bila najvažnija koju sam do tada doneo i pokazala se kao najbolje rješenje sada kad sve sagledam. U svakom pogledu sam mnogo toga naučio, bilo to igrački ili ljudski. Svakako jedno prelijepo iskustvo košarkaško i životno gdje sam imao prilike da sretnem mnogo dobrih ljudi u košarci i van nje. Ovim putem im se zahvaljujem, a Megi želim puno uspjeha u narednoj i svim ostalim sezonama. Moja košarkaška karijera ide dalje nekim drugim putem ali će mi Mega svakako ostati u najljepšem sjećanju”, izjavio je Ašćerić.

Luka Ašćerić je rođen 10. januara 1997. godine, visok je 203 centimetara i igra na poziciji beka. Ašćerić je u redove Mege došao iz francuskog Ijer Tulona pred Superligu 2018. godine a ove sezone je u ABA ligi u prosjeku bilježio 7.4 poena i 2.5 skokova. U međuvremenu je postao i reprezentativac Srbije.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov