Ivanović: Nemamo više vremena za eksperimente

Duško Ivanović

foto:printscreen

Duško Ivanović govorio poslije pobjede protiv Olimpijakosa u 33. kolu Evrolige.

Zvezda je pobijedila lidera Evrolige sa 87:79.

“Igrali smo kako moramo da igramo, s velikom energijom, dobrom odbranom, malo uspona i padova u napadu, ali sveukupno dobra utakmica. Svaku utakmicu igramo s ciljem da pobijedimo, bez obzira na sve okolnosti. Sjajnih 30 minuta. Veoma dobra energija, samopouzdanje uz malo nestrpljenja”, rekao je Ivanović i nastavio:

“Mislim da je ovo normalno kako jedan tim mora da igra bez obzira na nedostatak šansi da prođemo u top 8. Imamo veliki posao za uraditi u ABA ligi, kao i u domaćem prvenstvu. Želimo zadržati kontinuitet pobjeda i normalno je da želimo pobijediti svaku utakmicu.”

Pobjeda je došla na 34. godišnjicu evropski titule, koju je Ivanović kao igrač osvojio sa Jugoplastikom.

“Nisam znao da je danas 34 godine od titule sa Jugoplastikom. Sad ću da proslavim, otići ćemo na večeru uz jednu kvalitetnu bocu vina”.

O minutaži Nedovića i partiji Holanda.

Nedović je igrao koliko je igrao, a Džon Holand je jedan od najenergičnijih igrača koje sam ikada sreo u svojoj karijeri. Svaka utakmica je teška, nema unaprijed pobijeđenih protivnika, niti unaprijed izgubljenih utakmica.

“Nijedna ekipa nema formu da je u toku kompletne sezone u super formi. Najbitnije je da ne ideš puno dole. Mi smo malo previše otišli dole u smislu forme i zato nismo otišli u top osam. Ja sam vidio sve igrače koji su bili super raspoloženi da igraju. Uopšte nije bitno da li je bilo dobro ili loše. Zavisi od protivnika i utakmice, ali u svakom slučaju mi moramo vrlo brzo kada počne odlučujući dio ABA lige da imamo jasnu sliku kako da igramo. Nemamo više vremena za eksperimente”, zaključio je trener Crvene zvezde.

About The Author