Ivanović: Ja ne mogu da kritikujem moje igrače za večeras, a vi ako hoćete samo izvolite

Ivanović

foto:aba league/Dragana Stjepanović

Izjava Duška Ivanovića nakon poraza od Reala u Evroligi.

Real je sa ubjedljivih 20 poena razlike pobijedio Zvezdu u Beogradu.

“Veoma teška utakmica. Još jedna demonstracija da se košarka igra 40 minuta. U pojedinim trenucima smo igrali dobro, ali kada smo prestali igrati odbranu izgubili smo ideju u napadu, te smo završili meč na loš način. Srećan sam jer su igrači dali sve od sebe, međutim Real je bio bolji večeras”, rekao je Ivanović.

Novinare je zanimalo da li su neki igrači uzimali loptu više nego što bi trebali.

“U ovoj ekipi su večeras bila tri igrača koja mogu igrati sa loptom. To su Marković, Nedović i Dobrić. Ostali ne znaju da igraju pick’n’roll jer to nije njihova specijalnost. Nedović je iskoristio to što je mogao, kad više nije mogao stao je. Marković je dao više nego što može. Ja ne mogu da kritikujem moje igrače za večeras, a vi ako hoćete samo izvolite.”

Real je utakmicu završio sa čak 17 skokova više od Crvene zvezde

“Bili su malo viši od nas. U nekim momentima nismo ni dobro zagrađivali, ali ogromna razlika je bila u tome što je Tavares uzeo veliki broj skokova iako smo uradili sve… Mi smo izgubili utakmicu zato što smo kod rezultata kad smo imali prednost odigrali dvije-tri loše odbrane i tu je Real došao do samopouzdanja. I to ne kritikujem igrače, to je moja greška”.

Crvena zvezda će za dva dana dočekati Monako.