Bajić: Rekao sam igračima da sam zadovoljan

Bajić

foto:printscreen

Izjava Dragana Bajića nakon što je njegov tim završio učešće u FIBA Ligi šampiona.

Igokea nije uspjela da preko Hapoela dođe do Top 16 faze FIBA Lige šampiona. Gosti su u utorak slavili u Laktašima 80:91 i sa 2:0 u pobjedama prošli dalje.

“Čestitam Hapoelu na zasluženom prolazu dalje i želim im puno sreće u nastavku takmičenja. Kao što sam i u najavi rekao je da smo se našli preko puta jakog protinika, koji gledajući roster sigurno ima velike ambicije kada je ovo takmičenje u pitanju. Oni su to i pokazali. Momcima u svlačionici sam rekao da mogu da budem zadovoljan ovim dijelom Lige šampiona. I ove sezone smo igrali plej in. I da smo u ovom momentu dobro rangirani na FIBA rang listi, što će nam značiti za sljedeću sezonu da igramo grupnu fazu”, rekao je Bajić i nastavio:

“Rekao sam igračima da sam zadovoljan znajući svu problematiku od početka sezone, gdje smo ostali bez Talića i Nakića na početku sezone, a potom i bez Stivensa i to je sigurno veliki hendikep za ovaj tim i samo takmičenje, ali smo opet smogli snage da igramo plej in”.

O otakmici sa Hapoelom.

“Protiv Hapoela se moglo vidjeti da su oni ekipa koja u svakom momentu može da kazni pad koncentracije, greške koje smo pravili u trećoj četvrtini gdje smo imali par praznih minuta što su oni znali da kazne. Nezogodan su tim gledajući plejmejkera koji ih sjajno vodi i prilogađava ritam kako njima odgovara. Tako da traži više pomoći i više prostora za šutere koji su kod njih zaista kvalitetni. Sigurno i centarska linija je vertikalnija od naše i pravi dosta posla na obje strane terena. Opet ima stvari sa kojima mogu biti zadovoljan. I u narednom periodu treba da se okrenemo ABA ligi gdje ćemo imati više vremena za pripreme i odmor”.

Treća sezona u nizu FIBA Liga šampiona

About The Author