Iako je ovo poluprofesionalni nivo, profesionalno izvršavaju obaveze.

Košarkaši banjalučkog Borca imaju 10 pobjeda iz isto toliko utakmica u Prvoj ligi RS, veoma dobro igraju ove sezone, a trener Marko Šćekić ističe značaj jedinstva ekipe i zalaganje svih igrača. .

Borac je ove sezone odigrao dosta dobrih utakmice, nije uvijek sve išlo kako su u klubu željeli, ali iz svih utakmica je ekipa trenera Marka Šćekića izašla kao pobjednik.

“Najzadovoljniji sam odnosom prema igri i zalaganjem svih igrača. Rezultat kao rezultat, naravno da je fantastičan. Očekivao sam da ćemo imati najviše pobjeda, ali ne i sve nakon 10 utakmica. Međutim, i kada nismo najbolje igrali, kada smo ušli u egal završnicu, igrači su dobro reagovali, ostali mirni… Bilo je nekoliko teških utakmica, poput gostovanja u Prijedoru ekipi Prijedor Spartak, koju smo pobijedili nakon produžetka. Takođe, gostovanje Budućnosti je bilo veoma teško, kao i u nedjelju Slaviji. U jednom trenuku smo dozvolili rivalu da se vrati u meč, ušli smo u neizvjesnu završnicu, ali smo iskontrolisali utakmicu. U završnicama imamo samopouzdanja iako lošije odigramo i to me raduje”, rekao je Šćekić za “Nezavisne”.

Kaže da uvijek ima prostora za napredak i dodao na čemu će raditi u narednom periodu:

“U nekim momentima popustimo u odbrani. Kada napravimo razliku dođe do pada, kada padnemo u odbrani padamo i u napadu, a to se ne bi smjelo dešavati. Moramo poraditi na tome i stvoriti igru u ta dva segmenta. Može se destiti da padnemo u napadu, ali ako odbrana i dalje bude dobra može da bude pozitivan rezultat.”

S obzirom na dosadašnji dio sezone, angažovanje Pavlovića je bilo pun pogodak.

“Jeste, u konkurenciji je bilo još nekoliko iskusnijih igrača, ali u neobaveznom razgovoru s njim on je bio najzagrijaniji da se Borac vrati u Premijer ligu BiH i to mu je bio glavni motiv za povratak u klub. Zadovoljstvo je raditi s njim, pravi je profesionalac i po mom mišljenju najbolji igrač lige”, rekao je Šćekić, koji riječi hvale ima i za ostale igrače:

“Svi su maksimalno angažovani. Iako je ovo poluprofesionalni nivo, profesionalno izvršavaju obaveze. Nebojša Nikolić, Peđa Lončar i Srđan Lončar i rade i igraju, Mihajlo Zvonar pomaže na marketingu i promociji kluba… Mladi dolaze na sve jutarnje treninge… Prava smo porodica i oko Borca je stvorena pozitivna priča, a moram pohvaliti i Upravu, koja radi punom parom, volonterski i s velikim entuzijazmom”, rekao je Marko Šćekić.

Banjalučki klubovi u ovom periodu godine imaju dosta problema s organizacijom treninga i odigravanjem utakmica zbog zauzetosti dvorane “Borik”, a izuzetak nije mi KK Borac. Zbog toga će posljednju ovogodišnju utakmicu sa Slobodom 73 igrati u Novom Gradu.

“Zamijenili smo domaćinstvo zbog zauzetosti dvorane u Banjaluci. Imamo dosta problema u ovom dijelu godine, istina je da dvorana ‘Borik’ pokušava da nađe termine za treninge, ali kada to nije moguće u susret nam izađe Igokea i ustupi dvoranu u Laktašima”, rekao je Marko Šćekić, trener Borca.

foto:KK Borac