Goran Sladojević: Stvaramo mlad i agresivan tim

goran sladojević

foto:printscreen

Mladost iz Mrkonjić Grada se užurbano sprema za start prvenstva BiH u prvoj sedmici oktobra.

Ekipa trenera Gorana Sladojevića je krenula i sa odigravanjem kontrolnih mečeva, a odmjerili su snage sa Širokim Brijegom te učestvovali na turniru u Donjem Vakufu, gdje su osvojili drugo mjesto.

“U principu sam zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema jer smo na putu da stvorimo mlad i agresivan tim. Želja nam je da napravimo tim koji nećemo mijenjati svake sezone, već da duže bude na okupu. Tu su mladi igrači željni dokazivanja. Ove pripremne utakmice su nam dobrodošle da vidimo gdje smo trenutno.

Protiv Širokog, koji je dimenzija više, smo odigrali dobar meč kao i na turniru, gdje nam je protiv Novog Pazara u finalu nedostajao Hasanspahić. Vodili smo zaista dugo i i te­ kako sam zadovoljan ovim provjerama“, istakao je Sladojević za “Glas Srpske”.

Partizan: Ne napuštamo ABA ligu

Ekipa iz Mrkonjić Grada je dovela još jedno pojačanje, a to je američki bek Zek Njukirk koji dolazi sa univerziteta Konektikat.

“Dobar, vrijedan momak kojem je ovo prvi angažman u Evropi. Sigurno je da će nam pomoći da ostvarimo svoje ciljeve“, poručio je trener Mladosti.

Prošle sezone ekipa iz Mrkonjića se borila za opstanak, a jedan od glavnih ciljeva je da to bude izbjegnuto.

“To je naša želja, da Mladost bude u mirnoj zoni i vjerujem da, ako nas zdravlje posluži, možemo da izbjegnemo tu situaciju i da budemo u gornjem dijelu tabele. Želimo da ove sezone napravimo zdrave temelje iz kojih ćemo imati korist ne samo u ovoj već i u narednim sezonama”, dodao je povratnik i najuspješniji trener u istoriji kluba.

Andrej Vatutin: Ivković je najznačajniji Srbin u istoriji CSKA, Partizan ima Željka Obradovića, on je broj jedan i tu se sva priča završava

Mladost će danas imati novu provjeru protiv Sparsa, dok će zatim uslijediti i meč protiv Prijedor Spartaka 27. septembra.