Gašić pred Borac: Imamo problema, ali borićemo se

Velimir Gašić trener Sutjeske iz Nikšića sutra u Boriku protiv Borca u meču ABA 2 lige.

Izabranici Velimira Gašića, košarkaši Sutjeske, bore se sa rivalima, koronavirusom i povredama, ali se ne predaju, niti pomišljaju na takvu opciju, naprotiv.

U šampionatu Crne Gore, koje je prioritetno takmičenje, Nikšićani imaju skor 8-1 i za sada sigurnim koracima idu ka ostvarenju cilja, a to je ponovni plasman u ABA 2 ligu.

U ABA 2 ligi, uoči prve utakmice na turniru u Banjaluci i duela sa ekipom Borca, Nikšićani imaju skor od 1-3, a ponovo, kao i pred turnir u Čajetini velike probleme sa povredama.

Na Zlatiboru, Velimir Gašić nije mogao da računa na Radosava Spasojevića, a uoči Banjaluke je ostao bez plejmejkera, jer su zbog povreda u Nikšiću ostali Nikola Korać i Andrej Vulević.

„Svi koji prate košarku, znaju šta znači kada iz sastava ispadne jedan organizator igre, a mi smo ostali bez dvojice plejmejkera. Moraćemo da napravimo preraspodjelu uloga na terenu. Radili smo na tome u proteklom periodu, a sada ostaje da vidimo kako će to izgledati na parketu. Iluzorno je trošiti riječi kakav smo udarac doživjeli i koliko ćemo imati problema sa organizacijom i sistemom igre koji je bio postavljen. Biće jako teško u duelima sa ekipama Borca, Heliosa i Slobode iz Užica. U ovom trenutku, mogu jedino da obećam borbu do posljednjih atoma snage”, naglasio je za Sport Klub, trener Sutjeske, Velimir Gašić.

Domaćin drugog, od tri turnira ABA 2 lige, Borac iz Banjaluke odmjeriće snage sa ekipom Sutjeske, 19. januara sa početkom u 13 časova. Uoči duela koji slijedi, Sutjeska ima skor 1-3, a Borac iz Banjaluke 2-2.

foto:aba liga/Dragana Stjepanović

About The Author