Đorđević: Uvijek me ovako dočekaju

Izjave Dejana Radonjića i Aleksandra Đorđevića.

Zvezda je u zaostalom meču 19. kola Evrolige pobijedila Fenerbahče 74:69. Goste sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević i ovo im je bio 12 poraz ove sezone.

“Dugačka je liga. Sve ovo što se dešava dosta utiče na sve nas. Imamo određene probleme. Igrali smo proteklih mjeseci bez De Koloa, Bartela, Veseli nije dobio zeleno svetlo… Momci daju sve od sebe. Nekad je potrebna i svežina da se dođe do dobrih rešenja. Imali smo vrlo malo izgubljenih lopti, ali neka promašena bacanja, detalji, odlučili su. Svaka sljedeća utakmica je najvažnija”.

Bivši selektor Srbije pohvalio je tim Zvezde.

“Imaju kvalitet. Reprezentativce, igrače koji dugo igraju pod istim trenerom. To je jedna fantastična selekcija. Mnoge od tih igrača sam selektirao za neke akcije. Igrati u Pioniru pred publikom sigurno je i to, mnogo pomaže. Moglo je da ide i na drugu stranu. I mi smo zaslužili da pobijedimo, ali to je košarka.”

O dobrodošlici navijača prije susreta.

“Uvijek me dočekaju na ovaj način. Zahvalan sam. Vjerovatno cijene protivnika. Veliko hvala. Cijenim i ja to. Poslije me časte onako usput kako i dolikuje”.

Trener Zvezde Dejan Radonjić opet je pričao o rasporedu.

Smatram da prolazimo kroz tešku sezonu sa ogromnim problemima, rasporedom. U 30 dana odigrali smo 12 utakmica odmah posle korone, sa posebnim akcentom na Kup. Bilo je evidentno i protiv Panatinaikosa da fali energije. Osjeća se da smo nekoliko dana prije toga bili u žestokom ritmu, naboju. Potrebno je vrijeme za regeneraciju, treninge, kojeg nema…”, rekao je Radonjić koji je govorio i o povredi ručnog zgloba koju je na ovom susretu je doživio i Stefan Marković.

“Nažalost nećemo biti kompletni. Cirbes je imao neki zahvat. Ogromna je potrošnja. Treba gledati kroz prizmu 30 dana – 12 utakmica, ne samo kroz detalje same utakmice. Marković mislim da nije dobro, treba da se napravi snimak, da se analizira. Imamo još sitnih problema”, zaključio je Radonjić.

foto:fenerbahče beko