Dangubić: Šćepanović me “kupio”, razumijem navijače

Krilni košarkaš Partizana Nemanja Dangubić kaže za Sport klub da mu je mnogo prijao razgovor sa trenerom Vladom Šćepanovićem, kao i da je sa svima iz Crvene zvezde ostao u dobrim odnosima.


“Poslije sezone u Španiji, bio je plan da se vratim u ABA ligu i da se tu ponovo dokažem. Stigla je ponuda Partizana i riješio sam da je prihvatim u dogovoru s agentom (Miškom Ražnatovićem) i ljudima iz kluba. Pogotovo mi je važan bio razgovor s trenerom Šćepanovićem, koji je želio da me dovede, smatra me bitnim dijelom ekipe koji može da joj pomogne. To je prelomilo, isključivo ta košarkaška priča i nadam se da će sve ispasti dobro“, počinje Dangubić za Sport klub.

Vlado Šćepanović nasljednik je Andree Trinkijerija, tokom igračke karijere uspješno je nastupao za crno-bijele, poznaje klub i klupski mentalitet, pa ne čudi što je sa jasnom vizijom pristupio novom poslu, pa tako i dogovoru sa 27-godišnjim Pančevcem.

Izuzetno dobro poznaje moje kvalitete i kako sam se afirmisao kao košarkaš. Zna da sam dobar timski igrač koji može više stvari da radi i u odbrani i u napadu, kao i da pokrije više pozicija. Zna kakav sam u odbrani i u skoku, defanzivnom i ofanzivnom. Razgovor je bio otvoren i ulio mi je dodatnu sigurnost zato što znam šta tačno očekuje od mene. Naravno, nije bilo nikakvih obećanja tipa ‘igraćeš 30 minuta’, što je sasvim normalno. Ima mnogo utakmica, generalno je košarka danas takva da su igrači na terenu 20-25 minuta. Ponavljam, bilo mi je drago da se očekuje nešto što inače najbolje radim, to je idealna prilika da se ponovo dokažem“.

Dodatno interesovanje javnosti postoji zbog toga što je Dangubić prethodno sa velikim uspjehom igrao za Crvenu zvezdu – tokom četiri sezone u crveno-bijelom dresu četiri puta bio je šampion Srbije, tri puta ABA lige, osvojio je dva Kupa Koraća i igrao Top 8 Evrolige.

“Razmišljao sam i o tome, to je normalno poslije toliko vremena u Zvezdi. Ipak, već dvije godine sam u inostranstvu, bio sam slobodan igrač nakon što mi je istekao ugovor sa Estudijantesom. Odlučio sam se za Partizan iz košarkaških razloga, to je najbolje za moju karijeru, da pomognemo jedni drugima. Kada je riječ o Zvezdi, i danas imam sjajan odnos sa bivšim saigračima i sa ljudima iz kluba. Nisam imao nikakve probleme u tom smislu, to mi je najbitnije”.

Tokom perioda u Zvezdi Dangubić je, kao i uvijek, bio borben do krajnjih granica, generalno posjeduje mentalitet koji svaki trener želi. Uprkos tome, razumije da će neke navijače crveno-bijelih pogoditi njegov prelazak među crno-bijele.

“Znamo kakvo je rivalstvo između Partizana i Zvezde, i razumljivo mi je da ima ljudi koji će mi zamjeriti, nemam problem sa time. Godine u Zvezdi odradio sam pošteno, borio sam se za svaki minut na terenu, kao što sam radio u svim klubovima – maksimalna posvećenost je moj pristup koji se neće promijeniti, tako će biti i u dresu Partizana“, zaključuje Dangubić.

foto:euroelague