Meridianbet: Odlične kvote na veliki derbi Londona

Derbi Sjevernog Londona uvijek privlači veliko interesovanje i van “granica” glavnog grada Engleske. Utakmica izmeđuTotenhema i Arsenala mnogo je više od običnog derbija dva kluba iz istog grada. Ovo je susret dva fudbalska diva sa višedecenijskom istorijom postojanja i uspjeha.

Žoze Murinjo, proslavljeni fudbalski trener i trenutni šef stručnog štaba Totenhema, pred sobom ima veliki zadatak. Da li će svojom taktikom Murinjo nadigrati Arsenal ili će “Tobdžije” odoliti navali “Pijetlova”?

Jedno je sigurno- navijači Arsenala i Totenhema smatraju drugi tim najljućim i najvećim rivalom, bez obzira na postojanje drugih i (trenutno) jačih klubova u Premijer ligi. S druge strane, derbi Sjevernog Londona se, među ljubiteljima fudbala i kladioničarima, smatra jednim od najpoznatijih i najžešćih derbija Evrope.

Najupečatljiviji mečevi ova dva kluba datiraju, prije svega, još davne 1971. godine (sezona 1970/1971) kao i 2004. godine (sezona 2003/2004). Tada je Arsenal obje godine slavio na Vajt Hart Lejnu (iako je rezultat 25. aprila 2004. godine bio 2:2), postavši ujedno i prvak Engleske.

Legendarni su mečevi u kojima je Totenhem “petardirao” Arsenal 1983. godine ili onaj kada se istim rezultatom Arsenal na gostovanju revanširao svog rivala. Međutim, utakmica koja će svakako ostati urezana u sjećanju svim ljubiteljima fudbala datira još iz 2004. godine. Postignuto je čak 9 golova, a Arsenal je kao gost slavio rezultatom 5:4.

Posljednju utakmicu u sezoni 2019/2020 Totenhem i Arsenal odigrali su u septembru prošle godine. Meč je završen neriješenim rezultatom 2:2.

Do sada smo u okviru ovog derbija vidjeli ukupno 173 meča. Arsenal je slavio 70 puta, dok je Totenhem pobjedu odnio u 54 meča. Neriješen rezultat je bio na međusobnih 49 susreta.

Prema pojedinim tumačenjima, šansa da će biti postignut 1 ili više golova u prvom poluvremenu iznosi oko 77 odsto. Šansa da oba tima postignu pogotke na ovoj utakmici iznosi 59%, dok šansa da posljednji gol bude postignut pre 73. minuta iznosi oko 55 odsto.

Ako želite da se kladite na derbi sjevernog Londona, onda je najisplativije i najsigurnije mjesto za vas kladionica Meridian.

Ukoliko još uvijek nemate nalog na meridianbet.ba idealno je vrijeme da se registrujete jer vas čeka 10 KM bonusa za klađenje!