Danas to nismo bili mi

“Čestitam Španiji koja je definitivno danas bila bolji tim. Izbacila nas je iz naše igre, poremetila ono što smo planirali da uradimo. Nismo dobro odgovorili na njihove promjene odbrane, gubili smo lopte na neobjašnjiv način. Pobjeda u ovakvoj utakmici, sa 17 izgubljenih lopti, bila bi van domašaja za bilo koji tim pa i za nas.Njeverovatno. Poslije isključenja Jokića vratitli smo se srcem, jakom odbranom, izbacili ih, sjajno su pogađali, ali su naše defanzivne greške bile toliko očigledne. Ne smije to protiv Španije. Iskusan je to tim, sjajni bekovi, fantastični plejmejkeri sa još jednim Markom Gasolom, koji je bio ključ. Bili su bolji, skratili su rotaciju i zaslužili su da pobjede “, rekao je Đorđević.

Srbija je u trećoj četvrtini ostala bez pomoći Nikole Jokića koji je zaradio isključujuću ličnu grešku.

“Drugo poluvrijeme smo odigrali mnogo bolje, ali mi se nije svidjela glupa reakcija našeg igrača koji je trebalo da bude na terenu. Mogli smo da izgubimo utakmicu i sa njim, ako je protivnik bolji, ali on je trebalo da ostane na terenu i bude jedan od lidera.To je situacija koja mora da se razumije i nadam se da se neće više desiti. Ima sjajnu ličnost. Igrači rastu tokom cijele karijere, ne samo do jednog trenutka. Oni rastu do posljednjeg dana. Želim da raste, da shvati kako se igra. On je veliko djete, razumjeće”, rekao je Đorđević.

Srbija je, po rečima Đorđevića, uspela da uhvati priključak, igrala dobro u napadu, poremetila organizaciju napada Španije…

“Ali, greške koje smo napravili u odbrani očigledne i nedopustive protiv tima kao što je Španija. Oni su veoma iskusni… Bili su bolji večeras i zaslužili su pobjedu”, rekao je Đorđević koji je danas po 100. put predvodio nacionalni tim sa klupe.

Ovo je prvi poraz koji je Srbija doživela tokom cijelog ljeta.

“Iskreno, nije došao u najboljem trenutku, ali ne gubimo fokus, takmičenje je još tu. Moramo da se osvjestimo, shvatimo da mora da se igra zajedno. Najbolje igramo samo kada dijelimo loptu, a sada to nismo bili taj tim. Možda su neki igrači htjeli da preuzmu individualnu odgovornost, ali to nama ne treba. Moramo da igramo našu košarku koju znamo da igramo. I dalje smo na turniru, ali moramo da shvatimo da treba da igramo zajedno… Danas to nismo bili mi”, rekao je selektor Srbije.

foto:printscreen/youtube

About The Author