Crvena zvezda ne može da garantuje bezbjednost

Vjerovali ili ne.
Crvena zvezda

foto; aba liga/ Dragana Stjepanović

Crvena zvezda je uputila dopis ABA ligi u kojem kažu kako ne mogu da garantuju bezbjednost.

Finalna serija nije ni počela, ali po igrama van terena igra se “majstorica”. Partizan je poučen iskustvima iz ranijih mečeva kada je ABA liga u pitanju, a u Evroligi se nije dešavalo slično tražio garancije za bezbjednost igrača, trenera i ostalih članova kluba koji budu prisutni. Sjetite se samo serije protiv Budućnosti kada su “navijači” bukvano bili na terenu. 

Crvena zvezda je poslala pismo u sjedište ABA lige u kojem kažu kako kao organizatori utakmice ne garantuju bezbjednost.

Pismo prenosimo, a objavio ga je Kurir.

“Gospodine Dožai, Vaš dopis u vidu nekakvih odgovora na naše pitanja i konstatacije koje smo postavljali prethodnih dana u dopisima, navodeći brojne greške, nelogičnosti, neregularnosti, tražeći samo jedno (regularne) uslove da organizujemo i igramo finale ABA lige, promašio je suštinu i nije dao odgovor na makar jedno od ključnih pitanja koje smo postavili. Tri sezone slušamo od Vas iste priče, a situacija u ABA ligi je sve gora po pitanju regularnosti! Što znači da, ili ne shvatate šta se događa, i trenutak koji je kritičan za ABA ligu, ili to radite smišljeno, ali ne za dobrobit lige.

U vašem više nego opširnom dopisu nema konkretnog odgovora ni na jedno pitanje koje smo postavili. I Vi to dobro znate, ali uporno pokušavate da manipulišete. Sramno je da vi tražite zaštitu od sportskog direktora Milije Vojinovića, a da Vas podsjetimo, to ste radili i prošle godine kada ste bili pritisnuti istinom i činjenicama. Jasno nam je zašto vas ne interesuje Kamnikar i Opatija; lažete da Vam je Milorad Milojković rekao da zahtjev za delegiranjem slovenačkih sudija u KRK nije istinit. Navodno niste upoznati oko slučaja sudije Nedovića, kao ni oko Damira Javora, kao što godinama niste bili upoznati oko iživljavanja sada već dokazanog lopova Mateja Boltauzera. Pričate priču o utakmici Partizan – Igokea, gdje priznajete grešku, a onda to kompenzujete „usporenim ritmom u delegiranju“, šta oštećeni klub ima od toga?

Da li su „mjerodavni propisi“ ABA lige u slučaju Mateja Boltauzera i iznad zakona država? Nas ne interesuju Vaša usmena telefonska obećanja, jer vi kršite i pisana! Što se tiče priče oko Zorana Savića, upravo ova dva čovjeka iz nekadašnje Jugoplastike koje ste pomenuli u vašem dopisu, imaju vrlo „interesantno“ mišljenje o vama, i o vašim „ranim radovima“ kao i novinarka iz Foče Maja Kostović. Priznali ste da su napravljene greške u trećoj utakmici polufinala, ali po sistemu „malo njima, malo drugima“ što bi se moglo nazvati – licemerje. Žalosno je da na ovakav način odgovarate klubu kakav je KK Crvena zvezda, koji očigledno ne poštujete, i to pokazujete nekoliko sezona unazad.

Sa žaljenjem konstatujemo da ste pomešali i uloge. Nismo mi VAŠ servis, NEGO STE VI NAŠ, i za to dobijate više nego lijepu apanažu u vidu plate koju vam obezbeđuju klubovi ABA lige, da bi se pozivali na nekakav Mobing! Ako i ima mobinga onda ga Vi i odredjene Vaše sudije činite prema klubovima. I to više nije mobing nego „silovanje“ iz sezone u sezonu! Sramno je da naše apele, upozorenja i dopise da nam obezbjedite ravnopravne uslove tako nazivate.

I to samo zato što ne radite svoj posao. KK Crvena zvezda smatra da ste ovim izborom VI prvenstveno komesar za suđenje Srđan Dožai PREUZELI SVU ODGOVORNOST za sva dešavanja u prve dvije utakmice, jer ste stali svojim izborom iza sudija koje ste samo nekoliko sati pre toga javno prozvali da su napravili veliku grešku u utakmici broj tri polufinala koja je odigrana u petak, i praktično tom greškom odredili dalji tok, i konačno ishod te utakmice! Ovde nema „usporenog ritma delegiranja“?

Nama ne možete da prodajete fraze i dezinformacije. Pošto nam je Vaš dopis definitivno pokazao i da nas sve smatrate neozbiljnim ljudima kojima mislite da možete da „prodajete priče“ uopštenim rečenicama bez konkretnih odgovora. KK Crvena zvezda će Vam konkretno skrenuti pažnju na moguće posljedice (kojih možda niste svesni, ili jeste, ali sa ciljem da teret eventualnih problema i krivice prebacite na nas): OTVORENO SMO ZABRINUTI da ste ovakvim izborom UNAPRIJED PRIPREMILI SCENARIO ZA PRAŽNJENJE HALE I NASILJE delegiranjem sudija koji pokazuju rečima i djelima na terenu otvorenu netrpeljivost prema KK Crvena zvezda; Pošto se ovde vidi jasna namjera, i identičan scenario iz prethodnih godina, uključujući i identična saopštenja KK Partizan o garancijama za bezbjednost i napuštanju hale, koji je KK Crvena zvezdasvojom organizacijom u nekoliko navrata izbegavao bez težih posljedica i nereda, sada, ovom prilikom moramo i da Vas upoznamo sa pravnim i svim drugim posljedicama koje Vas očekuju u slučaju da do toga dođe: Vi, na prvom mjestu komesar za suđenje, pa i svi ostali kao predstavnici lige, bićete optuženi za izazivanje nereda na utakmici što predstavlja krivično djelo po Krivičnom zakonu Republike Srbije na čijoj teritoriji se igra ovo finale.

Ukoliko KK Crvena zvezda ne dobije ravnopravan tretman kod sudija u predstojećem finalu koje ste delegirali bez ikakve kaznene politike za velike greške u polufinalu, za sva dešavanja u prve dvije utakmice finala smatramo da ste PREUZELI SVU ODGOVORNOST ZA SUĐENJE U FINALU, ali i sve posljedice. Ko nama može da garantuje da će publika koju već godinama iritiraju te iste sudije greškama na štetu KK Crvena zvezda, mirno sjediti i gledati (opet) greške i opet od istih sudija, koje ste (opet) Vi delegirali? To se zove gospodine Dožai – namjera! Zato ako sudije budu „griješile“ kao u petak, ili kao na utakmici Partizan – Crvena zvezda prošle sezone sa identičnim namjerama i „slučajnim greškama“ (targetiranje najboljih igrača ličnim greškama, isključivanja čak i u istom minutu utakmice od strane istog sudije…) KK Crvena zvezda NE MOŽE DA GARANTUJE bezbednost.

Tu bezbjednost ugrozili ste im VI kao komesar koji ne radi svoj posao, i ABA liga, koju predstavljate, slučajno ili ne radeći za platu koju Vam obezbeđujemo MI klubovi ABA lige kako bi nam obezbijedili uslove da se RAVNOPRAVNO i u regularnim uslovima takmičimo u ovoj ligi. Pošto vidimo već kroz identičan „igrokaz“ šta nam se sprema, ukoliko se bilo šta dogodi u prve dve utakmice finala, za to ćete biti i krivično gonjeni – stoji u dopisu crveno-bijelih.

Zvezda izgleda ne može da garantuje ni bezbjednost kamermanu TV Partizan, kojiem nije izdata akreditacija za prvi meč.

Prva utakmica finala na programu je 13. maja sa početkom od 20.30 časova.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author