Boško Radović odredio putnike na Svjetsko prvenstvo

Bosko Radović

foto: FIBA

Boško Radović selektor Crne Gore odredio je kojih 12 igrača će igrati na predstojećem FIBA Svjetskom prvenstvu za njegov tim.

Selektor košarkaša Crne Gore Boško Radović odlučio je da u Crnoj Gori ostane Emir Hadžibegović, pa u Manilu večeras putuju:

Nikola Ivanović, Kendrik Peri, Igor Drobnjak, Petar Popović, Vladimir Mihailović, Andrija Slavković, Dino Radončić, Aleksa Ilić, Nemanja Radović, Marko Simonović, Nikola Vučević i Bojan Dubljević.

Crna Gora će u grupi D na Svjetskom prvenstvu igrati sa Meksikom, Egiptom i Litvanijom. Ako prođe dalje (idu najbolje dvije selekcije) u novoj grupi čekao bih duel i sa Sjedinjenim Američkim Državama.

“Idemo tamo da dokažemo da nismo slučajno na Mundobaksetu i da našu zemlju predstavimo kako treba. Mislim da imamo dobru ekipu, vrhunske igrače i ljude, uz sve to atmosfera je sjajna što je veoma važno za rezultat”, poručio je Bojan Dubljević.

Lijepo je misliti na posljednji meč grupe protiv Litvanije, na potencijalne duel sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali prva utakmica je najbitnija.

Reprezentacija je drugačija od svega ostalog – tu nema statistike, nema razmišljanja o bilo čemu drugom. Imaš momke sa kojima si košarkaški odrastao i želiš da sa njima napraviš nešto za državu”, jasan je Nikola Ivanović.

About The Author