Bogdanović je dodatno osiguran

ALEKSANDR DJORDJEVIC selektor i trener kosarkaske reprezentacije Srbije hala Stark arena, Beograd, 09.08.2019. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Srbija

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević se u ime Košarkaškog saveza Srbije zahvalio selektoru Aleksandru Đorđeviću i svim igračima koji su „odvojili još jedno ljeto da budu sa reprezentacijom, sa ciljem da naprave što bolji rezultat na Svetskom prvenstvu u Kini“.

Tomašević je objasnio i situaciju sa osiguranjem za Bogdana Bogdanovića.

“FIBA je prije dvije godine preuzela na sebe teret osiguranja NBA igrača. Svi NBA igrači koji igraju za nacionalne timove, pokriveni su FIBA osiguranjem. Nažalost, osiguravajuća kuća koja radi za NBA zadržala je mogućnost da igrači koji su relativno povrijeđeni, ili su nedavno operisani, imaju dodatno osiguranje. Bogdan je prošle godine imao jednu operaciju, pa je KSS u septembru morao da plati dodatno osiguranje. KSS je u aprilu uspio da, za Bogdanov nastup u prozoru kvalifikacija, uz veliku pomoć Zorana Radovića, Divca i svih u Kingsima, osiguranje koje bilo 350.000 smanjiji na 103.000 i to je plaćeno uz pomoć Triglava. Pošto se Bogdanović u toj utakmici povrijedio, očekivali smo da ćemo ponovo morati da platimo dodatno osiguranje. Uz veliku pomoć Zorana Radovića i Vlade Divca uspjeli smo da osiguranje smanjimo sa 355.000 dolara na 140.000 evra, što je za nas veliki izdatak. Obratili smo se ministarstvu sporta, Vladi, državi i oni su razumjeli značaj Bogdanovog igranja na Svjetskom kupu. Hvala predsjedniku, Vladi i ministru sporta što su nam uplatili dio novca koji smo, uz deo koji smo imali, odmah prebacili osiguravajućoj kući, pa je Bogdan pokriven i nema problema da zaigra za Srbiju”, rekao je Tomašević.

foto:KSS/Marko Metlaš

About The Author