Barselona treći ili Efes prvi put?

Barselona treći ili Efes prvi put, znaće se sutra poslije finala Evrolige u Kelnu.

Oba tima imala su teške polufinalne mečeve i u posljednjim minutama je padala odluka o pobjedniku. Sada slijedi najvažniji meč, a umnogome bi rezultat mogla odrediti povreda pleja Barselone Nika Kalatesa. Trenerš Jasikevičijus je poručio kako je spreman za meč. Efes predvođen najkorisnijem igračem lige Vasilijem Micićem ima najbolju bekovsku liniju u Evropi koju još čine Larkin i Buboa. Ubojitost u napadu upotpunjuje Krunoslav Simon i kada njih trojicu krene malo ko može da se suprotstavi. Odbrana se umnogome oslanja na veterana Brajanta Danstona. Trener Ergin Ataman ima priliku da postane prvi Turčin sa trofejom Evrolige.
“Oba tima su imala tešku polufinalnu utakmicu, ali sada ćemo uživati u finalu, za nas drugo finale u nizu, nakon onog iz 2019. Mi smo umorni, naravno, nismo imali vremena da se odmorimo, pripremimo, ali ćemo sigurno dati sve od sebe da se pripremimo i odigramo dobru utakmicu. Srećno Šarasu i njegovom timu“, rekao je Ataman.

“Ovo nam je bio cilj da dođemo do ove tačke u sezoni da igramo utakmicu za titulu. Izuzetno sam srećan što sam ovde, zahvalan sam na prilici. Srećno za obe ekipe i radujem se utakmici”, rekao je Larkin.

Barselona je prepuna asova i iskustva. Mirotić se vratio iz NBA lige, Pau Gasol takođe i još mu u blistavoj karijeri nedostaje ovaj trofej. Kori Higins je majstor poludistance, a Kajl Kjurik ima sjajne procente u šutu za tri.Kalates je onaj koji razigrava, Dejvis sjajan na obe strane terena. Šarunas Jasikivičijus je kao igrač sa Barselonom, Makabijem i Panatinaikosom osvajao trofej.
“Kao što sam juče rekao, moramo mnogo da poboljšamo odbranu. U polufinalu smo se dobro branili samo u jednoj četvrtini, poslednjoj kada smo držali Milan na 11 poena. Mislim da je Efes još bolji, posebno u napadu”, rekao je Jasikevičijus.
“Veoma smo uzbuđeni što imamo ovu šansu. Sinoć smo odigrali tešku utakmicu i moraćemo da se pripemimo za sjajnu ekipu Efesa. Ono što znam o njima je da su sjajna ekipa sa puno odličnih igrača“, kaže Gasol.

U ligaškom dijelu Evrolige Efes je slavio u oba meča. Finale je na programu u nedjelju od 20 časova i 30 minuta.

foto.euroleague

About The Author