Vuk Bošković: Želim da izađem iz sjena svojih sestara

Kada se u sportskom svijetu spomene prezime Bošković prva asocijacija je najbolja odbojkašica svijeta Tijana, zatim i njena sestra Dajana koja se bavi istim sportom, mada u posljednje vrijeme njihov brat Vuk polako izlazi iz njihove sjene.

Ime najmlađeg člana ove porodice iz Bileće sve češće se spominje u košarkaškim krugovima i stručnjaci mu predviđaju dobru karijeru. Igra na poziciji krilnog centra u juniorskom timu Igokee i tek će u julu postati punoljetan dok sam pokušava da korača svojim sportskim putem.

“Pritisak na sportskom planu stvarala mi je činjenica da sam Tijanin i Dajanin brat pa svi od mene očekuju da što ranije budem uspješan kao one tako da nisam mogao da dođem do izražaja. Da se razumijemo, ponosan sam na svoje sestre i njihove fenomenalne uspjehe, ali mi je drago što me sada prepoznaju kao košarkaša, a ne kao njihovog mlađeg brata. Kroz šalu kažem da će jednog dana za njih dvije govoriti da su sestre onog uspješnog košarkaša, a ne da sam ja brat uspješnih košarkašica. Naravno, šalim se mada mi je cilj da bar upola budem uspješan kao Tijana”, izjavio je Vuk Bošković za “Glas Srpske”.

Iza njega je odlična sezona u Prvoj ligi Republike Srpske gdje je branio boje Student Igokee, a sa juniorskim timom Igokee stigao je do trećeg mjesta na završnom turniru ABA lige.

“Zadovoljan sam ostvarenim plasmanom, ali ne u potpunosti jer smo imali kvalitet da napravimo bolji rezultat. Prva utakmica bila je dobra, a ostaje žal za porazom od Budućnosti u polufinalu gdje 20 poena minusa na kraju nije pravo mjerilo snaga. Bili smo u egalu na poluvremenu i onda neobjašnjivo stali što nas je koštalo pobjede i finala. U utakmici za treće mjesto pokazali smo karakter, digli igru na viši nivo i lako stigli do pobjede. Vjerujem da ćemo iduće godine biti bolji jer mnogi od nas još nisu “izašli iz godišta” tako da ćemo biti zreliji i iskusniji”, rekao je Bošković.

Tokom balon turnira u Čajetini prosječno je bilježio 23 poena, 9,7 skokova, dvije asistencije za indeks korisnosti 28,7 što mu je donijelo mjesto u idealnoj petorci.

“Lijepo je biti član idealnog tima i ponosan sam na to mada je timski učinak uvijek u prvom planu. To što sam izabran među pet najboljih potvrda je dobrog rada jer su pored mene igrači koji već skupljaju ozbiljne minute sa prvim ekipama, a ja sam među njima našao svoje mjesto”, istakao je Bošković.

Dobrim partijama kuca na vrata prvog tima i za očekivati je da bude pozvan na pripreme idućeg ljeta.

“Nadam se pozivu trenera Dragana Bajića i vjerujem da ću idućeg ljeta trenirati sa prvom ekipom pa ćemo vidjeti kako dalje odnosno šta je najbolje za moj razvoj. Sam taj poziv bila bi velika nagrada za mene i imao bih priliku da osjetim kako je igrati sa prekaljenim asovima”, naglasio je Bošković.

Kao svoje najjače oružje vidi borbenost i glad za pobjedama dok ne razmišlja mnogo o budućnosti već je koncentrisan na trenutna dešavanja.

“Nadam se da ću jednog dana zaigrati za neki inostrani klub iz jačih liga koji takođe nastupa u Evroligi. Ipak, o tom potom. Ne živim u snovima već želim da se dokažem među juniorima i zaslužim poziv među seniore, a dalje šta Bog da”, rekao je Bošković.

foto:Ivica Veselinov/aba league

About The Author