Anadolu Efes: Nije fer situacija sa Larkinom

Šejn Larkin

foto:FIBA

Anadolu Efes nezadovoljan odlukom Košarkaškog saveza Turske da se Šejnu Larkinu oduzme tursko državljanstvo.

Šejn Larkin i Skoti Vilbekin nisu se odazvali ljetos selekciji Turske čiji pasoš imaju u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre. Revoltirani tom odlukom u Savezu su odlučili da im oduzmu pasoše te više ne mogu igrati kao domaći košarkaši u šampionatu Turske te su kažnjeni i sa po tri hiljade evra. Obojica igrača su izjavili kako su bili povrijeđeni. U Anadolu Efesu nisu zadovoljni odlukom o čemu su se i oglasili.

Vasilis Spanulis je novi selektor Grčke

“Anadolu Efes je kroz godine uspješno i nesebično služio turskoj košarci, budući da smo jedan od pionira turske košarke koji razvija igrače i postiže uspjehe u svim takmičenja.

Naš nacionalni tim uvek je prioritet za naš klub, bez obzira na naše takmičarske obaveze. Čak i u slučajevima sukoba u rasporedu, naš klub je uvek pokazivao podršku i nesebičnost u pitanjima koja se tiču naše nacionalne reprezentacije.

Kao što je široko poznato, tokom ovog ljeta pojavila se situacija u vezi sa našim igračem Šejnom Larkinom tokom Olimpijskih predkvalifikacija i pripremnih utakmica prije turnira u pitanju”, saopšteno je iz Efesa.

About The Author