Panter: Niko ne može da me zaustavi

“Sada ide odmor, analiza, priprema za finale. Ime protivnika nije bitno. Bitno je da dođemo do tri pobjede”, rekao je Partizanov Amerikanac poslije ubjedljivog trijumfa u polufinalu ABA lige

Dolaskom Kevina Pantera u Partizan jedna stvar je odmah bila jasna – Željko Obradović će imati košgetera na spoljnim pozicijama na kojeg će uvek moći da se osloni. Tako je i bilo u većem dijelu sezone, posebno u majstorici protiv Budućnosti kada je Amerikanac razmotirao goste iz Podgorice u prvom poluviremenu ubacivši 20 poena, slomio otpor protivnika i utabao put do plasmana u finale ABA lige poslije devet godina. Znao je Panter neočekivano i da se utaji ove sezone. Baš kao što je bio slučaj na meču u Podgorici kada se nije upisao u listu strijelaca, treći put u sezoni regionalnog takmičenja.

Poslije ubjedljivog trijumfa u hodnicima dvorane “Aleksandar Nikolić” pričao je o mentalnom pristupu i svemu što mora da uradi u finalu kako bi pomogao timu da se dočepa toliko željene titule u ABA Ligi.

“Mislim da je ovo prvi put ove sezone da sam ušao u meč znajući da idem da postignem poene. Ništa drugo me nije zanimalo, mentalno sam se spremio da budem agresivan da pogodim šuteve i tako odredim tok meča”, počinje Panter za Mozzartsport.

Svjestan je da je bilo problema tokom ove sezone.

“Previše puta ove sezone mi se dešavalo da budem pasivan u napadu. Ne želim da se to dešava. Kada se mentalno spremim da budem agresivan, niko ne može da me zaustavi. Zapravo… niko generalno ne može da me zaustavi, toliko sam samouvjeren u svoje sposobnosti na parketu, ali sada znam da je potreban i taj mentalni aspekt pripreme”.

Zahvaljujući kanonadi Pantera koji je meč okončao sa 30 poena, Partizan je slavio 101:77.

“Pobjedom protiv Budućnosti smo pokazali ko smo i šta možemo da uradimo. Potrebno je bilo da sačuvamo teren i to smo uradili”.

Sada slijede najbitnije utakmice u sezoni. Finalna serija za titulu i garantovani plasman u Evroligu. Protivnik još uvijek nije poznat jer večeras majstoricu u dvorani “Aleksandar Nikolić” igraju Crvena zvezda i Cedevita Olimpija.

“Iskreno, baš mi nije bitno ko će biti protivnik. Ime protivnika je nevažno, bitno je da dođemo do još tri pobjede. Zbog toga smo se okupili na startu sezone i na tome smo radili mjesecima. Na nama je da odradimo posao, jer ova sjajna publika uvijek dođe da nas podrži, poludi na tribinama, daje nam podršku, najmanje što možemo da uradimo je da je obradujemo. Sada ide odmor, analiza, priprema i to je to”, dodao je Partizanov Amerikanac.

Učinak od 30 poena je najbolji Panterov ove sezone u ABA ligi. Protiv Mege je ove sezone ubacio 24, protiv Zvezde je isporučio 22, Cedeviti je dao 18. Na jednocifrenom košgeterskom učinku ostao je 11 puta ove sezone u regionalnom takmičenju, uz već pomenuta tri slučaja kada se nije upisao u listu strijelaca.

Nije tajna da kada Kevin Panter igra na očekivanom nivou – Partizan je potpuno drugačija ekipa.

Crno-bijeli sada imaju skoro punu radnu nedelju da se pripremi za protivnika u finalu. Već je poznato da prvi meč finala počinje u petak, a druga je u nedelju.

foto:Partizan NIS/Dragana Stjepanović

About The Author