Banjaluka za košarku 141.045 KM

Budžetom grada Banjaluka tokom 2020. godine 63 sportske organizacije podijeliće 1,12 miliona maraka.

Košarkaškim klubovima namijenjeno je 141.045 KM. Orlovima, koji se takmiče u ergionalnoj WABA ligi pripašće najviše 62.660, Mladom Krajišniku 38.702, a lideru Prve lige Republike Srpske – Borcu 23.792 KM. Lider Prve lige Republike Srpske za dame OKK Finiks je dobio 8.800 KM i KK Ruki će dobiti 7,091 KM

“Štaviše, u ovaj iznos nisu uračunata sredstva za sportsku infrastrukturu gdje smo u zadnje tri godine uložili mnogo sredstava kako bi našim sportistima omogućili bolje uslove za treniranje. Prije tri godine imali smo samo dvorane Borik i Obilićevo, a sada nam je na raspolaganju i dvorana Centar, očekujemo da uđemo u posjed dovrane u Sokolskom domu, a planiramo i gradnju dvorana na Starčevici i na Laušu. Pored toga, prije nekoliko dana počela je izgradnja još jednog fudbalskog terena na Banjalučkom polju”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

“Pomoć Grada od velikog je značaja za naš klub i svi članovi ovog kluba maksimalno će truditi da opravdaju sredstva koja su dobili”, rekao je darko Kosić iz OKK Finiks.

foto:banjaluka.rs.ba

About The Author