MJK zvanično u Crvenoj zvezdi

Marko Jagodić Kuridža zvanično u Crvenoj zvezdi.

Naš portal prvi je u subotu objavio kako je Marko Jagodić Kuridža novi košarkaš Crvene zvezde. Pet dana kasnije i zvanična potvrda kako je bivši košarkaš Primorske potpisao za Crvenu zvezdu. Krilni centar koji ima 32. godine je potpisao ugovor do sezone 2020/2021

Karijeru je počeo u Spartaku iz Subotice, pa je igrao za ekipe Borca iz Banja Luke, Cibone, češkog Nimburka, belgijskog Ostendea i konačno Primorske iz Kopra. U redovima jednog od najprijatnijih iznenađenja ABA lige bio je najkorisniji igrač sa prosečnim učinkom od skoro 14 poena, 8 skokova i 3 asistencije po utakmici.

Sa ekipama Cibone, Nimburka, Ostendea i Primorske osvajao je titule prvaka nacionalnih šampionata, a sa ekipom Cibone 2014. godine osvojio je i ABA ligu.

„Velika čast za mene, kada je stigao poziv Crvene zvezde nije bilo razmišljanja. Veliki klub i veliki izazov. Nemam puno vremena za uklapanje i uigravanje, zato moram da iskoristim svaki trening  kako bi se što prije uključio u rad tima. Moje je da radim naporno , da treniram i da opravdam poverenje Crvene zvezde“ rekao je novi krini centar Crvene zvezde.

U dresu Crvene zvezde sa brojem 21 na leđima, debitovaće narednog ponedeljka protiv Primorske, ekipe za koju je nastupao prethodnih godinu i po dana, i u čijem je dresu na poslednjoj utakmici prije dolaska među crveno-bijele ubacio je 20 poena uz 12 skokova.

foto:KK Crvena zvezda

About The Author