Zvezdina demonstracija sile u Podgorici

foto: Budućnost /Filip Roganović

Crvena zvezda igraće i ove sezone u finalu ABA lige.

U polufinalu su “pomeli” Budućnost sa 2:0. U drugom meču u Podgorici tim Duška Ivanovića slavio je pobjedu 97:56. Domaćii tim je parirao u prvoj četvrtini koja je završena njihovom prednošću 26:25. I to je bilo to. Do kraja na terenu je postojao samo jedan tim i Zvezda će biti u prilici da brani titulu. U finalu čekaju boljeg iz duela Partizan – Cedevita Olimpija.

”Zadovoljan sam sa igrom svoje ekipe. Budućnost je krenula agresivno ali kada smo počeli sa bržom igrom i pritiskom na loptu, onda smo napravili razliku. Mislim da se onda i domaća ekipa predala u jednom trenutku.

Reći ću jednu stvar. Sa tačke gledišta moje ekipe, ne sa strane Budućnosti, mi smo bez obzira na razliku igrali skoncentrisano i pokazali poštovanje prema njima. Ja sam kao igrač počeo od najmanje lige i stigao do Evrolige.

Ja sam igrao u tim manjim ligama protiv velikih igrača, koji bi došli i igrali sa pola snage i nisam bio zadovoljan. Nisam imao poštovanje prema njima. Ali kada dođe pravi tim i dobije 40 razlike, bio sam srećan jer me poštuje. Zato smo igrali 100% cijelo vrijeme“, rekao je trener Zvezde.

U pobjedničkom timu Luka Mitrović 17, Filip Petrušev 14, Nemanja Nedović 13, Hasan Martin 12, Luka Vildoza 10 poena. U domaćem timu jedini dvovicfreni Igor Drobnjak sa 11 poena.