Zvezda: Uz navijače sve moguće

Pred crveno-bijelima je veliki izazov, stiže ekipa koja je pred ovu sezonu ojačana dolascima Mirotića i Abrinesa iz NBA lige, Dejvisa, Higinsa, Dilejnija. Uz nekadašnjeg trenera crveno-bijelih Svetislava Pešića, jasno je da je cilj Barselone ove sezone plasman na F4 i titula Evrolige.

Dan nakon sporazumnog raskida ugovora sa dosadašnjim prvim trenerom Milanom Tomićem, ekipa se priprema za dolazak velikog rivala koji stiže u rasprodatu dvoranu „Aleksandar Nikolić“.

Ambijent u kome su pali praktično svi učesnici Evrolige biće veliki adut za ekipu koju će u četvrtak voditi Andrija Gavrilović:

“Svi znaju snagu i ciljeve Barselone ove sezone. I mi smo svjesni toga, ali se naš zadatak zna – da „napadnemo“ pobjedu na svakoj utakmici Evrolige koju igramo ove sezone. Vjerujemo da možemo, a naša filozofija je da svako treba da pokaže na terenu da je bolji od Crvene zvezde. Pozivam naše navijače da nas podrže, ne krijemo da je specifičan trenutak,  ali baš zato sada očekujemo još veću i bučniju podršku sa tribina, ubijeđeni smo da ona neće izostati!’’

Prvotimac Ognjen Dobrić:

“Ulazimo u ovu utakmicu spremni, očekuje nas jedna od ekipa koja je mnogo uložila u velika pojačanja, Mirotić, Abrines, Dejvis, Higins, Dilejni…tu je trener Svetislav Pešić, sve sa jasnim ciljem da se plasiraju vrlo visoko, čak i do trofeja Evrolige. Međutim, mi radimo naporno, i želimo da se prikažemo pred našim navijačima u najboljem svijetlu. Vjerujem da uz bučnu podršku sa tribina možemo do dobrog rezultata koji bi nam donio mnogo u nastavku i na početku ovog mini ciklusa u kome nas očekuju čak četiri utakmice u narednih sedam dana“.

Crveno-bijeli će u ovaj meč ući bez Ognjena Kuzmića koji je ušao u trenažni proces i Derika Brauna koji će se oporavljati naredne dvije sedmice.

Utakmica Crvena zvezda mts – Barselona igra se od 21 sat.

foto:KK Crvena zvezda