Zvezda protiv Himkija traži treću pobjedu

Košarkaši Crvene zvezde otputovali na meč Evrolige protiv Himkija.

Ruski tim je prethodnih dana imao puno problema sa zaraženim igračima i tek na meču protiv Zvezde biće kompletni izuzev Stefana Jovića, koji je povrijeđen.Tim koji je projektovan za velika djelu usljed problema sa nedostatkom igrača još nije zabilježio trijumf ove sezone u elitnom evropskom takmičenju.

“Himki u dosadašnjem toku sezone nije pokazao pravo lice, niti je imao pun roster, konačnu su zajedno, sem Stefana Jovića. Vjerujem da utakmicu vide kao priliku da se vrate na neki kolosijek. Oni su kao ekipa možda i najgore pogođeni korona virusom. Mi ipak treba da razmišljamo samo o nama i taj neki kondicioni dio, možda možemo fizičkom igrom svih 40 minuta da tražimo šansu za pobjedu. Himki je ako ne ekipa za F4, za TOP osam sigurno, takav je roster, ali ponavljam, mi imamo svoje probleme, adaptacija Terija i Ročestija, period prilagođavanja O Brajanta koji je potreban uz nesumnjiv kvalitet koji posjeduje. Potrebno je vrijeme da se prilagodi ekipi“, rekao je trener Zvezde Saša Obradović.

Ognjen Dobrić ističe da će ruski tim kompletan imati veliki motiv da dođe do trijumfa.

“Himki je imao nešto lošiji start iz više razloga, ali sada su kompletni , imaju pun roster i to je ekipa koja je pravljena da dođe do završnice. Sigurno su „gladni“ pobjede i očekuje nas izuzetno težak posao. Imamo sada i nove momke tu, polako se uvode, prilagođavaju se i pomažemo im da se što prije uključe u ekipu jer će nam puno značiti”.

Meč Himki – Zvezda na programu je u petak od 18 časova.

foto.KK Crvena zvezda mts