Zvezda pobijedila Split, Ivanović kritikuje

Zvezda

foto:aba league/Dragana Stjepanović

U poslednjem kolu ABA lige Crvena zvezda pobijedila Split 83:74.

Gosti, koji su bili bez jednog od najboljih igrača Dominika Mavre, bili su ravnopravan rival Zvezdi, koja nije mogla računati na Bena Bentila, sve do posljednje četvrtine, a onda je domaći tim ipak pokazao razliku u klasi i upisao pobjedu.

Večerašnja utakmica trebala je da ima drugi tok. Međutim, ponovilo se ono što se desilo mnogo puta. Neki igrači su bili opušteni i bilo je neodgovorne igre pojedinaca. Falilo nam je agresivnosti u odbrani, a naročito u napadu.

Ja ne mogu da prihvatim da neko može imati veći motiv od igrača koji igraju u Zvezdi. Ne razumijem moje igrače koji nemaju motiv da igraju za Zvezdu. Ako ćemo tražiti opravdanje ali nećemo.

Nije utakmica bila kakvu sam predvidio jer sam želio da oni koji nisu igrali, igraju večeras više. Ali nije ispalo kako sam planirao”, rekao je trener Zvezde Duško Ivanović.

Filip Petrušev vodio je svoj tim do trijumfa sa 25 poena, a Nemanja Nedović je ubacio 15. Šenon Šorter predvodio je goste sa 21. poenom, Luis Salivan je upisao 18.

Zvezda sada ima 21 trijumf i tri poraza, te joj slijedi duel sa Mornarom. Split je sezonu završio sa deset pobjeda i 16 poraza.