Zvezda: Oprez protiv Monaka

Tri dana nakon derbija u Podgorici i pobјede nad ekipom Budućnosti, košarkaše Crvene zvezde očekuje novi izazov.

U drugom kolu Evrokupa gostuju Monaku, koga trenira Sašo Filipovski, a bitne uloge u timu imaju Elmedin Kikanović i Derek Nidam.

“Nema puno vremena, već smo se okrenuli narednom protivniku ekipi Monaka. Imaju dvije pobede i dve izgubljene utakmice u Francuskoj ligi, i vrijedan brejk u evrokupu. Sigurno da se radi o ekipi koja je vrlo nepredvidljiva, igraju puno u tranziciji, insistiraju na 1 na 1, puno kontranapada, igraju na polovini terena. Suština je da igraju jednostavno, znaju šta hoće i kako da koriste igrače koje imaju. Prevaga? Moramo da imamo 40 minuta koncentracije i da kontrolišemo ritam i protivnika, Evrokup je ove sezone vrlo kvalitetan, svi su jaki, ako se malo opustimo imaćemo problema, važno je da smo već zaboravili Budućnost i spremamo se za Monako. Regland je mnogo bolje biće spreman za taj meč…” rekao je trener Crvene zvezde mts Milan Tomić.

Filip Čović upozorava na kvalitete Dereka Nidama.

“Odigrali smo dobru odličnu utakmicu u ABA ligi, ali već smo je zaboravili i okrenuli se narednom protivniku Već smo počeli pripreme za taj meč, nemamo puno vremena ali ćemo se spremiti dobro, jer imamo sve potrebne informacije o ekipi Monaka. Ono što dobro znamo je Derik Nidam koga znamo sa parketa ABA ige u dresu Mornara, izvanredan igrač, igrač tempa, nepredvidiv, može da šutne iz svake pozicije i udaljenosti, i biće vrlo važno zaustaviti ga u tranziciji”.

Meč Monako – Crvena zvezda igraće se u srijedu od 19 časova.

foto:Nenad Vuruna

 

About The Author

Možda ste propustili