Vlašić: Možemo do prve pobjede

očekivanja iz zrinjog pred meča sa Sutjeskom.

Šampion BiH Zrinsjki za sada je nakon odigrana dva kola Druge ABA lige bez pobjede. Prilika za prvi trijumf je u srijedu kada im u goste dolazi Sutjeska.

Tim Hrvoja Vlašića u ovaj meč ulazi jača za posljednje pojačanje Borisa Bakića.

“Izuzetno zahtijevan protivnik, očekujem jednu tvrdu utakmicu pravu ligašku. Probaćemo na sve načine dati sve od sebe da utakmicu pobijedimo. Za nas je izuzetno važno izaći maksimalno motivisano i pametno da probamo pobijediti. Što se tiče sastava dižemo se u formi, imamo problem sa realizacijom što je evidentno u zadnje dvije utakmice, nadam se da smo fizički bolji, a i dobili smo igrača na vanjskoj poziciji Borisa Bakića koji će nam sigurno riješiti jedan dio problema. Vjerujem u ekipu da možemo doći do pobjede”, rekao je Hrvoje Vlašić.

Marko Ljujić nada se pobjedi pred domaćin navijačima.

“Izuzetno bitna utakmica za nas, s obzirom da smo startali sa dva poraza ali mi smo naporno radili i spremali se. Igrači koji su nam nedostajali su se oporavili i uz novo pojačanje očekujem da maksimalno motivisani uđemo u utakmicu. Mi ćemo dati sve od sebe. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju da nas podrži i da krenemo konačno prema pobjedama.”  

Meč Zrinjski – Sutjeska na programu je u srijedu od 18 časova.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili