Zvezda moćna na startu

Ubjedljiva pobjeda Crvene zvede u prvom kolu ABA lige.

Branilac trofeja je na domaćem terenu pobijedio Split 97:61 (22:16,31:12,22:13,22:20). Gosti su se kako tako držali u prvoj četvrtini, a onda su u drugoj ubacili samo 12 poena, Zvezda je na odmor otišla sa 25 poena razlike (53:28) i do kraja je to bilo rutinsko odrađivanje posla.

U pobjedničkom timu samo Marko Simonović nije postigao poene, najviše je ubacio Nikola Ivanović 20, pratio ga je Stefan Lazarević sa 13, poen manje je ubacio Maik Cirbes, Ostin Holins i Ognjen Kuzmić su dali po 11, dok je Nejt Volters meč završio sa 10 poena. U poraženom timu jedini dvocifreni Sani Čampara sa 10 poena.

“Nije bilo jednostavno, proteklih, skoro 14 dana. Pokušali smo da prevaziđemo sve okolnosti koje nisu bile kakve smo priželjkivali. Pored problema koje smo imali pokušali smo da radimo najbolje što možemo. U pripremi je bilo značajno, što smo shvatili da pristup mora da bude dobar od samog starta i da ne dolazimo u situacije koje bi nas uveli u probleme. Za nas je bilo značajno što smo od starta mogli da računamo na Voltersa i Lazarevića koji su poslije duže pauze prvi put igrali pet na pet. U svim tim okolnosti, treba biti zadovoljan. Okrećemo se narednim obavezama, sa nadom da ćemo uskoro moći da računamo na još nekog igrača. U svakom slučaju, u svim okolnostima, daćemo maksimum”, rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Nismo mogli da odgovorimo na agresivnost i čvrstinu Crvene zvezde. Početkom druge četvrtine izgubili smo organizaciju igre i nakon toga teško smo mogli da se vratimo, samo je bilo preživljavanja. Liga je jaka, ima par odličnih ekipa, stigla su kvalitetna pojačanja, što je sigurno dobro za sve. I za sam kvalitet lige. Mi ćemo se ponovo boriti u donjem domu, kao što je to bilo prošle godine. Sada ćemo pokušati da budemo za korak ispred i da izbjegnemo samu borbu za opstanak”, rekao je trener Splita Srđan Subotić.

foto:aba league/Dragana Stjepanović