ABA počela pobjedom Cibone u Baru

Nova sezona ABA lige počala pobjedom Cibone u Baru.

Zagrebčani su u prvom kolu u gostima savladali Mornar u Baru 77:87 (16:28,16:23,27:16,18:20). Cibosi su odlično odigrali prvo poluvrijeme nakon kojeg su stekli 19 poena prednosti (32:51), koje su rutinski sačuvali do kraja.

Roko Prkačin sa 24 poena je predvodio pobjednike, Nejtan Rovers je dao 18, Amar Gegić 17, Lovro Gnjidić i Danko Branković su ubacili po 10 poena. Na drugoj strani Marko Jeremić i Vladmir Mihailović su dali po 18, a Strahinja Mićović je ubacio 10 poena.

“Prije svega želim da čestitam Ciboni na potpuno zasluženoj pobjedi. Ušli su u meč sa daleko većom energijom. Izgubili smo utakmicu u prvom poluvremenu u kojem smo igrali mekano, neagresivo i dozvolili mnogo lakih poena. Uz to, non-stop smo kasnili u rotacijama da je to za mene prosto bilo iznenađujuće, jer pred utakmicu sam rekao svojim igračima da odigraju samo onako kako su trenirli u posljednja dva dana. Ovo je već druga utakmica gdje nam se ponavlja ista stvar, a to je da umjesto  da odbranom gradimo rezultat, mi se povučemo i igramo nešto što uopšte nismo trenirali. Razigramo protivnima koji dođe na 20 razlike i onda je tu prednost jako teško stići. Ovo je nova ekipa, biće potrebno strpljenje”, rekao je Mihailo Pavićević trener Mornara.

Čestitam svojim igračima na važnoj pobjedi u smislu da je ovo prva utakmica u sezoni, protiv odlične ekipe na gostujućem terenu, koja ima i dobrog trenera. Ovo je dokaz da smo dobro radili u pripremnom periodu i da ova ekipa, pored talenta, ima i kvalitet. I to smo pokazali na terenu. Praktično, veći dio utakmice bili smo bolji, kontrolisali skok. Koliko smo bili nesebični govori i 25 asistencija koje smo imali. Ono jedino čime nisam bio zadovoljan jesu neke izgubljene lopte na kraju, u posljednja tri-četiri minuta, ali to zbog mladosti i neiskustva mojih igrača mogu da razumijem. Ekipi Mornara želim puno uspjeha u nastavku sezone a mi već sjutra putujem u Split gdje nas čeka utakmica hrvatskog prvenstva“, rekao je trener Cibone Vladimir Jovanović

foto:Mornar Barsko zlato/Media Pro