Zvezda ima novog trenera

Dragan Šakota novi je trener Crvene zvezde.

Šakota, koji je u jednom mandatu vodio Zvezdu i 2006. osvojio Kup, će na klupi zamijeniti Andriju Gavrilovića.

Ako nisam bio prisutan ovdje, to ne znači da ne pratim. Košarka je globalna, ABA liga je sve jača. Gledao sam 80 odsto utakmica, ali pravim razliku između gledanja i doživljavanja na terenu”, rekao je Šakota.

Smatram da je ogroman posao voditi toliki broj utakmica, normalno je da se gube neke utakmice. To je ljudski”, dodao je Šakota.

Naveo je i da je “bio na raznim zadacima i da smatra da je bio uspješan u tome”.

“Ovakav izazov sam čekao, Evroligu i veliki klub. Mislim da je sastav veoma dobar. Gledao sam utakmice, bilo je pozitivnih stvari, ali mi dozvolite da prođe vrijeme i da vidim. Po meni je tim dobro selektiran”, istakao je Šakota.

Zvezda je srpski predstavnik u Evroligi i sa te strane, kao jedna institucija, treneru je vrlo lako da dođe u takvu sredinu. Od trenutka kada smo stupili u kontakt nije bilo dilema. Ciljevi su veliki izazovi, poslužio bih se ovim riječima, što više pobjeda u Evroligi, ali bez opterećenja rezultatom. Imam iskustva od ranije, neće mi biti problem da se adaptiram. Organizacija kluba je na visokom nivou, slobodno mogu da kažem da je organizacija na nivou najvećih klubova”.

Ugovor je potpisan na jednu + jednu sezonu.

“Kada je Milan Tomić otišao i kada je Andrija Gavrilović privremeno postavljen za prvog trenera smo rekli da ćemo u nekom periodu imenovati prvog trenera, a to nije bio nimalo lak posao. Došli smo do rješenja, vama je poznat gospodin Šakota”, rekao je predsjednik kluba Nebojša Čović.

Nije laka sezona, ali kukanja nema. Gospodin Šakota je izabran za prvog trenera. Ja mu na tome čestitam. Znam da nas čeka težak posao. Cilj je prvo mjesto u ABA ligi. Što se tiče Evrolige, svaka pobjeda je dobrodošla, ali…”.

Čović je govorio i o sinu Filipu:

Pa šta ako je Filip promašio? Pa neko drugi je pogriješio protiv Makabija, neko drugi protiv Asvela, bio je jedan od najboljih igrača. Jeste moj sin, ali to nije nikakvo privilegovanje. On je samostalan igrač kao i svi drugi, svi su jednaki. Znam ja da se to piše da bi se ogadilo svima i da bi Filip napustio Zvezdu, to se neće dogoditi, dovedite ih u vašu kuću… Oko toga se nećemo igrati i sigurno je da ćemo pobjeđivati i gubiti. Vi ne možete da zapamtite koliki je budžet iako je to objavio Lekip – da je najmanji u Evroligi sa 8,3 miliona evra”.

Šakota je bio i selektor Srbije i Crne Gore na Svjetskom prvenstvu 2006. goidine.

foto: printscreen/youtube

About The Author