Partizan gostuje u Podgorici

Poslije dva važna trijumfa, u derbiju protiv Crvene zvezde MTS i protiv Ritasa u Evrokupu, crno-bijele očekuje još jedna teška utakmica. U nedelju, 24. novembra, Partizan će u 8. kolu ABA lige igrati u podgoričkom SC Morača protiv ekipe Budućnost Voli. 

Ekspedicija Partizana NIS, danas putuje za Podgoricu gdje će i trenirati u večernjim časovima. Pred polazak na put, trener crno-bijelih, Andrea Trinkijeri je izjavio: 

“Budućnost ima odličan tim. U ozbiljnoj su seriji pobjeda, imaju veoma talentovane igrače i uvijek velike ambicije. Na nama je da nađemo specifične taktičke solucije, da pokušamo odvesti utakmicu  na našu košarku i da igramo kako umijemo”, istakao je Trinkijeri. 

Kapiten Partizana, Novica Veličković se nakon propuštene utakmice protiv Ritasa vraća u tim. 

“U Podgorici je uvijek teško igrati. Ne mogu da se sjetim ni jedne utakmice koju je Partizan lako dobio dole, čak i kada je bio apsolutni favorit. I ove sezone, oni imaju odličan tim, iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje, na diobi su prvog mjesta u ligi i zaslužuju maksimalan respekt. Samo ako smo na svom maksimumu, samo ako se budemo borili i srcem i glavom do kraja, imaćemo šansu da se u Beograd vratimo sa važnom pobjedom”, poručio je Veličković. 

(Foto: Dragana Stjepanović)