Zvezda bi da nastavi tradiciju

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u četvrtak ekipu Valensije u utakmici 11.kola Evrolige.

Meč sa timom koji je bio rival crveno-bijelima i prošle sezone u ligaškom dijelu Evrokupa igra se od 19 časova. Dva kluba do sada su se sastajala četiri puta u Evroligi, crveno-bijeli su zabilježili sve četiri pobjede.

Utakmica sa Valensijom biće druga za  Dragana Šakotu, od povratka na klupu crveno-bijelih. Iskusni trener u najavi ove utakmice kaže:

“Pred ovakve utakmice posmatramo naše rivale u kojoj formi dolaze. Valensija je sa tri uzastopne pobjede u formi u Evroligi, koju treba respektovati jer su uspjeli da se podignu i našči načina da pobjeđuju u ovom takmičenju koje je vrlo teško. Sa druge strane, sa španskim ekipama uvijek morate da računate da igraju dobro u tranziciji i da je glavni recept i ključ igra u odbrani“, rekao je Šakota.

Ognjen Kuzmić očekuje težak meč.

“Očekuje nas još jedna teška utakmica, stiže Valensija, dobar tim. Pobjeda u Kaunasu nam znači mnogo, a sada nas očekuje osvajač Evrokupa, tim koji se pojačao sa nekoliko vrlo dobrih igrača, u dobroj su formi  sa tri uzastopne pobjede i napadački vrlo opasni. Potrebna nam je podrška,  imamo dobru atmosferu u svlačionici,  i uz punu halu koja će da bude uz nas 40 minuta, vjerujem da možemo da nastavimo seriju pobjeda”, rekao je Ognjen Kuzmić.

foto: KK Crvena zvezda