Zoran Dragić: Imam ponos u sebi

Zoran Dragić o boravku u Republici Srpskoj, povredama, NBA.

Goran i Zoran Dragić “digli” su Republiku Srpsku na noge u utorak. Nije prvi put da su na ovim prostorima. Gotovo svako ljeto provode na ovim prostorima.

Iako igraju za Sloveniju ne zaboravljaju odakle su. Bivši selektor Slovenije Božidar Maljković jednom je ispričao kako ni za živu glavu nisu pristali da im na dresovima reprezentacije piše “Č” na kraju prezimena (Dragić – Dragič).

“Svake godine smo u Banjaluci, ranije smo dolazili u Zvornik, dok je djed bio živ.Mi smo odavde, moj otac je odavde tako da volimo doći. Pogotovo da vidim ove mlade igrače”, rekao je Zoran novinarima u Laktašima.

Nije bio član reprezentacije, koja je prošle godine osvojila Evrobasket. Razlog je povreda.

“Žao mi je što nisam bio sa reprezentacijom Slovenije na prethodnom Evrobasketu zbog povrede, šta ću kad sam baksuz. Prethodno kad sam igrao nismo osvojili ništa, a oni su tada uzeli zlato. Ali sada na Svjetskom prvenstvu se nadam da ćemo zajedno sa Goranom uspjeti da napravimo nešto više”, rekao je košarkaš Efesa.

Ispunio je san pošto je u NBA zaigrao zajedno sa bratom Goranom u Finiks Sansima i Majamiju.

“Sve je u NBA ligi brže nego u Evropi ali najvažnije je da tamo dobiješ priliku. U mom slučaju tako nije bilo, pa sam se vratio. Ostvario sam snove, imao sam šansu da ostanem još godinu dana, ali nisam želio da vrtim peškir na klupi. Ja sam takav igrač. Imam ponos u sebi i znam šta mogu da napravim. htio sam da se vratim jer sam želio da budem dio tima u kojem ću nešto da pridonosim.”.

Za Luku Dončića je rekao da je “čudo”.

“To je drugačija košarka. Ono što je uradio u Evropi je neviđeno. On je čudo, nešto kao Dražen Petrović. Siguram sam da će u Dalasu pokazati mnogo. Imaće dobru minutažu i vjerujem da će biti lider”.

Bivšem selektoru Kokoškovu poželio je mnogo sreće u Finiksu.

“Mislim da je i prije moglo da se desi da postane trner nekog NBA tima. Mislim da će imati dobar rezultat, vrhunski je trener. Nadam se da će u budućnosti još više biti evropskih trenera u NBA”, rekao je Dragić.

foto:kosarka24.ba,nba, euroleague.

About The Author

Možda ste propustili