Kokoškov ima sve da napravi dobar rezultat

Goran Dragić o Igokei, Dončiću, Kokoškovu,treningu….

Goran Dragić zajedno sa bratom Zoranom posjetio je Banjaluku i Laktaše.

U dvorani u Laktašima uvjerio se u uslove kakve za trening imaju košarkaši Igokee.

“Banjaluka je fin grad, dobri ljudi tu sam svake godine. Žena mi je iz Kotor Varoši. Tako da sve naj, naj…fenomenalno. Uslovi su dobri za malu djecu. Tako da ja sam oduševljen. Ove dobili ste i novog trenera Nenada Trajkovića sa kojim sam radio zajedno u Finiksu tako da mislim da klub ima pravu crtu za budućnost”.

Mališanima je savjetovao da slušaju trenera.

“Mislim da moraju da slušaju trenera, ali i da slušaju sebe. Ako voliš da igraš košarku, ako nisi pod nekim pritiskom nego da uživaš u toma šta radiš, da svaki trening hoćeš da radiš, da si veseo. To je ono najbitnije. Kad igraš da imaš osmjeh na licu. To je ono što bih im ja rekao. Nek se igraju košarke. Bez opterećenja, nek se igraju to je najbitnije. Da imaju kreativnosti u igri to je najbitnije”.

Goran je puno uložio u sebe. Kroz karijeru jedan je od fizički najbolje pripremljenih bekova, a znamo da evropski bekovi kroz istriju nisu imali toliko uspjeha u NBA baš zbog fizičkih karakteristika američkih bekova.

“Od malena puno sam radio. Mislim da mogu za sebe govoriti da sam najbolji kad sam u treningu kad nemam neke pauze od ne znam mjesec dana ili dva mjeseca. Onda je teško da se vratiš. Imam 32 godine tako da pazim i šta jedem, dosta treniram da mogu da igram ako bog da još tri četiri godine na ovom vrhunskom nivou”.

Prošle sezone postao je prvi Slovenac, koji je zaigrao na ALL Star utakmici.

“Uvijek sam nekako sanjao o tome da zaigram. Jedne godine ranije sam trebao, nije se desilo. Prošle sezone sam igrao i dosta je jedanput. To je više marketing nego košarka. Mogu da kažem da sam bio tamo i sad samo nastavljam dalje i da probam da osvojim NBA prsten”.

Od naredne sezone u NBA u dresu Dalasa igraće Luka Dončić.

“Mislim da će dobro igrati. Bio je treći pik tako da će imati minutažu. Sad je sve na njemu, da se dobro spremi, ali biće malo drugačije, zato što svima koji dolaze iz Evrope treba malo vremena da se naviknu na drugačiju košarku koja je brža. Dok se navikne biće sve lakše. Ja kad sam došao u Finiks bila je drugačija hrana, jezik, ali je meni bilo malo lakše zato što je pomoćni trener bio Igor Kokoškov. Imao sam rodbinu u Finiksu tako da je bilo lakše”.

Kokoškov će naredne sezone kao prvi trener predvoditi Finiks Sanse.

“Ja imam najbolje mišljenje o njemu. Nije samo trener, mi smo i bliski prijatelji. Sa njim sam bio četiri godine u Finiksu. Poslije je došao u reprezentaciju Slovenije. Mislim da je to potpuno zaslužio da je prvi evropski trener u NBA. On je već mislim 15 godina. želim mu sve najbolje, znam kakav je trener. Ima sve što mu treba da napravi dobar rezultat”, završio je Dragić.

foto:igokea.rs

About The Author

Možda ste propustili