Gegić: Dule mi poželio sreću u Partizanu

Crno bijeli su se ove sezone odlučili za mlad tim, koji će da propagira modernu košarku sa mnogo trčanja.

Jedan od novih članova je talentovani bek Amar Gegić (20), koji je u Partizan stigao iz njemačkog Bajerna i obavezao se na trogodišnju vjernost. Reprezentativca BiH mnogi povezuju sa legendom kluba iz Humske Harisom Brkićem, zbog lika, ali i načina igre.

“Meni je čast što me porede sa takvim igračem, vidjećemo da li je opravdano poređenje. Nadam se da će se ispostaviti da jeste. Može se reći da sam došao u jedan od najvećih evropskih klubova. Super sam prihvaćen, zadovoljan sam organizacijom i na meni je samo da radim”, rekao je Gegić za “Novosti”.

Utiske o crno-bijeloj familiji čuo je iz dobro pouzdanih izvora – selektora BiH Duška Vujoševića.

“Duško Vujošević mi je poželio sreću i rekao da mogu da mu se obratim za sve što mi treba. Imam odličan odnos s njim, koji smo izgradili u reprezentaciji. Čuo sam se i sa Gordićem, Mačvanom, Lučićem… Rekli su mi da dobro treniram i da se borim za ovaj klub i da rezultat neće izostati. Malo su mi približili kako to sve izgleda jer oni najbolje znaju”.

Na prozivci je kao jedan od petorice novajlija, brzo našao zajednički jezik sa saigračima.

“Znam od ranije Alekseja Nikolića, Aranitovića, Pecarskog, ali sad sam upoznao ostale i super su. Mogu da kažem da sad sve poznajem. Jesmo mlad tim, uz nekoliko iskusnijih igrača, tako da smo mlada ali dobra ekipa”.

Amar je u Bajernu igrao za B tim, tako da će sad uploviti u prave profesionalne vode.

“Nemam tremu, volim izazove. Videću koliko ću uspjeti da dam Partizanu. Nova sredina, zavisi kakvu ulogu dobijem. Nisam se mnogo odmarao tokom ljeta, spremao sam se. Igrao sam do sada na pozicijama i jedan i dva, tako da od trenera zavisi šta ću pokrivati. Bolje se osjećam kao plejmejker, ali mogu da odgovorim zadatku na obe”, završio je Gegić.

foto:Emilija Jovanović/KK Partizan

About The Author

Možda ste propustili