Željko Obradović: Ništa specijalno ne treba da se uradi, samo da se vratimo stvarima i igri kakvu želimo

Obradović pred Bajern.
Željko Obradović

foto: printscreen

Željko Obradović trener Partizana najavio je meč 26. kola Evrolige protiv Bajerna.

Partizan je u seriji od četiri poraza u Evroligi i ABA ligi. Trener Partizana osvrnuo se na poraz od Splita, koji je njegov tim doživio u poenedjeljak.

,,Odigrali smo veoma lošu utakmicu protiv Splita. To ne umanjuje način na koji je Split igrao, izuzetno pametno, strpljivo i borbeno, zato su dobili utakmicu. Kada se priča o kvalitetima dva tima, tu su neke stvari veoma jasne. To je košarka i pokazalo se još jednom da su želja i motivacija presudni u sportu.

Mi smo odigrali izuzetno slabu utakmicu, šutirali za tri 4/31, bilo je i dosta otvorenih šuteva i to je u redu da se kaže. Kako god, to je neka utakmica koja je pokazala sve neke najgore moguće stvari koje mogu da se dese timu kao što je naš. Razočaranje veliko, to sam već rekao, nadam se da se to više nikada neće ponoviti, najiskrenije.”

Što se tiče Evrolige naredni meč protiv Bajerna ima krucijalan značaj.

,,Bitna utakmica, kao i svaka utakmica do kraja sezone, ako želimo da ostanemo konkurentni u Evroligi sa ciljem koji smo imali prije početka sezone. Zato treba da učinimo sve kako bismo dobili utakmicu sa Bajernom.To je veoma dobra ekipa, trenutno druga najbolja skakačka u napadu, treći su po defanzivnom i odatle sve počinje.

U posljednjih pet utakmica Bajern izuzetno dobro šutira za tri poena. Negdje su na 40 odsto timski. Sve utakmice koje je dobio, ekipa je bila na tim procentima.

Ubacili su 12 šuteva u prosjeku za tri kada su dobijali, a kada su gubili bili su na sedam – osam. I to je nešto jako bitno. Pripremajući utakmicu, vodili smo računa o tome i radićemo sve kako bismo ih sveli na te prosjeke koji su bili takvi, kakvi su bili kada su gubili.”

Utakmica u Bolonji smatra trofejni stručnjak je model kako Partizan treba da izgleda.

,,Volio bih da igramo utakmicu, kakvu smo velikim dijelom igrali u Bologni. Sa velikom željom, borbenošću, imali utakmicu koju smo mogli da dobijemo, ali nekim greškama smo izgubili. Da nema tih grešaka, da budemo na nivou kao u Bolonji većim dijelom, to bi bilo to. Ništa specijalno ne treba da se uradi, samo da se vratimo stvarima i igri kakvu želimo.”

Uroš Trifunović se i dalje nalazi van trenažnog procesa.

,,Ne, on ne trenira. Nismo željeli da rizikujemo, Željeli smo da uradimo sva ispitivanja kako bismo utvrdili šta je uzrok onoga što mu se desilo. Ono što znam jeste da je sve u redu i da će vjerovatno poslije utakmice sa Bajernom da se vrati treninzima.”

Meč Partizan – Bajern na programu je u četvrtak u 20 časova i 30 minuta.

Kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje.

About The Author