Željko Obradović nakon plasmana u finale: Impozantna brojka

Obradović nakon Budućnosti.
Željko Obradović

foto: aba liga/ Dragana Stjepanović

Željko Obradović trener Partizana govorio je poslije plasmana njegove ekipe u finale ABA lige.

Partizan je u majstorici pobijedio Budućnost na domaćem terenu 100:86 i izborio finale lige u kojoj brani titulu.

“Čestitke mojim igračima. Očekivano, majstorica na visokom nivou. Budućnost je u prvom poluvremenu igrala dobro uz visoke procente šuta. Pričali smo o tome da moramo popraviti energiju u odbrani, ali i pametnije u napadu. Ključne stvari dogodile su se kada su oni poveli osam razlike, mi smo uspjeli da napravimo rezultat 94:75.

To je parcijal od 19 poena prednosti za nas. Tako je okrenuta utakmica, sve je izgledalo tečnije, probali smo da mijenjamo odbranu i da ih usporimo sa zonskim presingom i na kraju ja mislim zasluženo pobijedili. Impozantna brojka preko 15 hiljada navijača, hvala svima, na nama je da se odmorimo i spremimo za finale“, rekao je Željko Obradović.

Agresivna odbrana u drugom poluvremenu donijela je dosta dobrog Partizanu.

“Pokušavali smo da budemo agresivni na sve, ali posebno na Mekinli Rajta koji je njihov jako važan igrač. Uspijevali smo u tome. Bila je jedna situacija kada su dva igrača imali loptu ruku, pa im je ispala. Rekao sam im da je bolje da dvojica na lopti izgube loptu, nego da nema nijednog na skoku. Igrali smo najagresivnije na njihovom kreatoru i to nam je dalo dobar rezultat.”

Finale kao i prošle godine sa Crvenom zvezdom.

“Ja sam i u najavi ove utakmice pozivao navijače na fer i sportsko navijanje. Mogu samo da nastavim da se ponašam kako se ponašam otkad sam došao. Nikada nisam davao nikakve druge izjave osim onoga što osjećam duboko u meni.

To je košarkaška utakmica, igramo protiv velikog rivala pred njihovim navijačima. Imamo iskustvo, znamo koliko je to teško, ali na nama je da izađemo na parket i budemo koncentrisani na igranje košarke. Mislim da ni Balša Koprivica ni Ognjen Jaramaz ne mogu da nam pomognu. Povrijeđeni su i to je tako”, zaključio je trener Partizana.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author