Zaustavili smo im šut za tri

Vlado Šćepanović nakon pobjede u Baru.

Partizan je bez trenera Andree Trinkijerija, kome je pozlilo prije meča pobijedio Mornar u Baru u meču trećeg kola ABA lige.

“Pojavila se određena slabost kod Trinkjerija prije utakmice i nije bio u stanju da vodi ekipu, što je bio hendikep, jer znamo šta znači prvi trener i igračima i nama pomoćnicima, ali, eto, nije bilo vremena za kukanje. Kad ste prvi pomoćnik morate da budete spremni i za takve, neželjene situacije, a morate i da preuzmete ekipu i u slučaju da prvi trener bude isključen”, rekao je Vlado Šćepanović, koji je mijenjao Trinkijerija.

” Znali smo da će ovo biti veoma teška utakmica. Po meni, Mornar je napadački najtalentovanija ekipa u ABA ligi. Bez laskanja bilo kome, ali izuzetno cijenim Mihaila Pavićevića, znamo se godinama, znam da je odličan trener i da zna da pripremi i motiviše svoje igrače. Ovo je ekipa koja svakog može da pobijedi”, rekao je o Mornaru Šćepanović i nastavio o Partizanu:

“Mi mnogo putujemo, imamo devet gostovanja od 11 utakmica, što nije lako izdržati. Izuzetno smo potrošeni. Praktično smo zadnji atom snage potrošili da bismo zaustavili Mornar na njegovom terenu. Znali smo koje je njihovo najjače oružje – to je šut za tri poena. Ti promašeni šutevi nisu bili samo izraz njihove loše večeri nego i našeg ritma i energije da ih što više umorimo i dovedemo u situaciju da ne izvode lake šuteve. Uspjeli smo u tome. Na kraju je  timski kvalitet pobijedio. Partizan može da osvaja trofeje samo ako igra kao tim. Ovo večeras je bio spektakl kao i uvijek kad Partizan igra u Baru. Sve bilo na najvećem mogućem, sportskom, nivou.“

foto:Mornar /MEDIA Pro

About The Author