Bespotrebno nervozni

foto:Mornar Media PRO

Mihailo Pavićević poslije poraza od Partizana.

Prvi poraz ove sezone u ABA ligi Mornar je pretrpio od Partizana. Gosti su slavili u Baru 65:76.

“Prvo bih želio da čestitam ekipi Partizana na potpuno zasluženoj pobjedi i da zaželim brzo ozdravljenje kolegi Trinkijeriju koji je imao zdravstvenih problema neposredno pred ovu utakmicu”, rekao je na početku obraćanja medijima Mihailo Pavićević.

Ne znam iz kog razloga, zbog atmosfere ili što je u pitanju bio Partizana, ali imali smo nepotrebnu nervozu, ničim izazvanu. I prije utakmice, na sastanku, rekao sam da ne želim da vidim bilo kakvu nervozu ili pritisak, jednostavno idemo da se nadigravamo, pa ko dobije – dobije. Međutim, mi smo u igri bili samo u prvom poluvremenu, kontrolisali smo meči u par navrata imali šest poena prednosti. Onda smo krenuli da igramo brzopleto i tada je počela nervoza u napadu. Mislim da smo potpuno nepotrebno tri puta šutirali s osam-devet metara, kad smo imali i rezultat i igru. Partizan je to uspio da kazni, sijevnule su tri kontre i gosti su na poluvrijeme otišli sa poenom prednosti. Rekao sam igračima da završnicu druge četvrtine ne smijemo da ponovimo, jer će uslijediti kazna, ali u drugom poluvremenu promašili smo sve što se može i što se ne može promašiti. Ne pamtim da je moj tim na jednoj utakmici promašio više zicera, znači onih laganih polaganja. Ukupan procenat šuta od 32 odsto sve govori. Mi igramo tako – kad pogodimo izgledamo sjajno,kad promašimo, izgledamo ovako kako smo večeras izgledali”, rekao je Pavićević i nastavio:

“Ne mogu da zamjerim mojim igračima, svi su željeli pobjedu, nekad ide, nekad ne ide, jedino me brine kakva je povreda Derika Nidama, a ova utakmica je za nas završena. Moramo da se okrenemo narednom meču, nadam se da ćemo se uskoro i kompletirati i odraditi, konačno, zajednički trening.“

foto:Mornar MEDIA PRO

About The Author