Ovo je udarac, naravno da boli

Izjava Marka Baraća nakon poraza od Cedevita Olimpije.

Vođstvo od 12 poena, pa trojka Evansa za produžetak, pa trojka Evenska za novi produžetak i u finišu pad i treći poraz Igokee. Ukratko je priča iz Laktaša ove subote.

“Čestitam Cedivita Olimpiji na pobjedi. Utamica je krenula onako kako smo priželjkivali, prva četvrtina izvanredna, ali u drugoj , kada nas je napustila koncentracije defanzivno, pojavila se boljka, da liječimo posljedice, a ne uzroke”, počeo je priču na pres konferenciji Marko Barać, koji je i ovaj meč vodio u odsustvu Aleksandra Trifunovića.

“Naši momci su zaista uložili veliku borbu, ali na kraju smo, čini mi se iz prevelike želje izgubili mirnoću i ne mogu na tome da im zamjerim. Ono što mogu da zamjerim jeste da su u nekim momentima bolje funkcionisale odbrane sa pet visokih što je nedopustivo. Ovo je udarac, naravno da boli. Na nama je da ne dozvolimo da to utiče na ekipu i da idemo dalje.”

Gosti su u trećem kolu došli do treće pobjede.

“Utakmica mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Pobjeda jako bitna i nadam se da ćemo konačno moći trenirati. Imaćemo vremma za napraviti treninge. Zadovoljan sam, nije lako pobijediti jednu ovaku utakmicu koji je Igokea odlično otvorila. Protivnik je bio jako motivisan jer je ligu otvorio sa dva poraza. Uspjeli smo pronaći ritam. Ostali smo bez centara, snizili smo petorku i tu smo bili spretniji i na kraju smo uspjeli pobijediti. Sigurno da je Igokei falio Kliford, mi smo imali neke nervozne igrače, ali sreća se okrenula na našu stranu i bez obzira na puno problema smo uspjeli okrenuti meč u našu stranu”, rekao je trener Cedevita Olimpije, Slaven Rimac.

foto:Nenad Vuruna/Igokea