Vraćene pločice na pehar (FOTO)

Pehar Kupa Koraća onovo ima sve pločice se sa imenima pobjednika.

Sramotno djelo nekog ko je sa pehara namijenjenog pobjedniku Kupa Radivoja Koraća skinuo pločice sa imenom Crvene zvezde, nakon kojeg je s pravom bila bura reakcja,donekle je ispravljen.

Odnosno vraćene se su dvije pločice sa imenom Crvene zvezde.

KK Partizan je izdao saopštenje,koje prenosimo u cjelosti:

Povodom nedavnih dešavanja nakon nedeljnog trijumfa Partizana u Kupu Radivoja Koraća, snimka skidanja pločica sa imenima prethodnih osvajača nacionalnog kupa koji je pojavio u utorak popodne, a potom i saopštenja KK Crvena zvezda MTS, Partizan NIS ističe

Osuđujemo svaki vid vandalizma i pozivamo da se u skladu sa zakonom utvrdi identitet počinioca. Kao klub, garantujemo da niko od igrača ili članova kluba nije učestvovao u izvršenju radnje koja se na snimku vidi.Napominjemo da je pehar čitav i da su sa njega skinute pločice, što znači da on nije oskrnavljen kako se u javnosti predstavlja. Ukoliko je neko zaboravio kako izgleda oskrnavljen pehar, neka pogleda snimke nakon finala domaće Superlige 2014. godine. Ipak, smatramo da je pločicama sa imenima osvajača kupa mesto na peharu i zalagaćemo se da se ta tradicija i u budućnosti poštuje.

Najvećim skandalom u čitavoj ovoj situaciji smatramo poziv na linč igrača Partizana!!! Ovom prilikom, ističemo da je poziv na linč naših igrača direktna posledica saopštenja za medije koje je izdala KK Crvena zvezda MTS, a u kojem se paušalno ocenjuje da je u pitanju „igrač ili navijač“ KK Partizan, iako se na snimku jasno vidi da osoba koja skida pločice nije profesionalni sportista.

„Upiranje prstom“ u igrače KK Partizan izazvalo je direktne pretnje kojim je ugrožena sigurnost nekoliko naših igrača. Autori tih pretnji treba da krivično odgovaraju a onaj ko ih je svojim javnim istupom podstrekao na takvo ponašanje, mora da bude svestan posledica svog ponašanja i blago rečeno, neodgovornih reči.KK Partizan NIS će učiniti sve da svoje igrače od takvih stvari zaštiti i pretnje su prijavljene policiji. Pehar namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća, osvojili smo pošteno i na terenu. Ovom prilikom, zahvaljujemo se Košarkaškom savezu Srbije koji je obezbedio da se završni turnir nacionalnog kupa odigra u fer uslovima.Partizan će učiniti sve da na terenu osvoji i Superligu Srbije i da prelazni pehar vrati u svoje vitrine. Taj pehar, dodeljuje Košarkaška liga Srbije a ne Crvena zvezda.

 

Ovim saopštenjem, KK Partizan NIS je izrazio svoj jasan stav na datu temu i u budućnosti se neće oglašavati bez obzira na neke dalje prozivke koje će se pojavljivati.

Sportski pozdrav,

KK Partizan NIS

foto:kkpartizan

About The Author

Možda ste propustili