Vladimir Jovanović ostaje na kormilu Igokee

Jovanović

foto:printscreen

Vladimir Jovanović i naredne sezone biće trener Igokee. Mladi srpski stručnjak ovu informaciju potvrdio je u razgovoru za “Glas Srpske” i istakao da već radi na sklapanju tima za narednu sezonu.

Zbog zdravstvenih problema Jovanović je propustio finalnu seriju plej-ofa Lige BiH u kojoj je njegov tim sa 3:0 nadigrao Borac i stigao do titule.

“Sada je sve u redu. Imao sam manjih zdravstvenih problema koji nisu bili ništa ozbiljno, ali su zahtijevali mirovanje. Zdrav sam i vratio sam se na posao. Tu sam u klubu, analiziramo prošlu sezonu i pravimo planove za iduću. Ostajem i dalje na klupi, jer sam se sa upravom dogovorio o dugoročnoj saradnji u kojoj imamo cilj da afirmišemo mlade igrače na domaćoj i evrosceni”, izjavio je Jovanović.

Priznao je da mu nije bilo lako gledati ekipu koja se bori za trofej, ali je imao puno povjerenje u stručni štab koji su činili Marko Cvetković, Zoran Petković i Milutin Latinčić.

“Moram da pohvalim stručni štab koji je obavio odličan posao. Marko je fenomenalno vodio ekipu na onim utakmicama gdje me nije bilo uz pomoć ostalih asistenata. Među nama je sve jako dobro funkcionisalo od prvog dana i to se odrazilo na rezultate koji su došli na kraju. Moje odsustvo mi je koliko-toliko bilo olakšano jer sam znao da će me zamijeniti na pravi način i da je ekipa u dobrim rukama”, dodao je Jovanović.

Na putu do devete titule šampiona BiH upisano je svih sedam pobjeda.

“To je bio naš cilj pred početak takmičenja, ali nije ga bilo lako ostvariti koliko se nekome sa strane čini. Sezona je bila naporna, bili smo potrošeni fizički i psihički, imali skraćenu rotaciju… a kao favorita svi su željeli da nas dobiju pa su davali i više od svog maksimuma. Stoga su neke pobjede izvojevane na ne baš lagan način, ali smo ponosni na sezonu bez poraza”, rekao je Jovanović.

Ipak posebno mu je žao bilo što nisu uspjeli da izbore osmo mjesto u ABA ligi koje bi im donijelo nastup u plej-ofu protiv Partizana. Igokeu je pet poena odvojilo od doigravanja.

“Sigurno da ostaje žal jer nismo ušli u plej-of. Imali smo dovoljan broj pobjeda kao i timovi koji su nastupili u doigravanju, ali naš koš količnik nije bio dovoljan za prolazak dalje. Neke šanse za plej-of propustili smo ranije i nismo mogli da ih nadoknadimo, ali moramo biti zadovoljni završnicom kada smo u šest utakmica ostvarili pet pobjeda te bili poraženi samo od Partizana. Želja nam je da u tom ritmu nastavimo”.

Haris Delalić je prvi košarkaš koji je produžio saradnju i obavezao se na vjernost timu tokom naredne dvije godine, dok bi to vrlo brzo trebalo da uradi i Dragan Milosavljević.

“Delalić je još u toku sezone produžio saradnju kao što je to praksa u ozbiljnim klubovima, što Igokea definitivno jeste. Trenutno rješavamo još neke stvari, doći će neki novi igrači da osvežimo tim i budemo bolji u svakom smislu te da ostvarimo ambicije koje su uvijek šampionske. O konkretnim imenima ne bih još da govorim, jer sezona traje do kraja šestog mjeseca, ali bi do tada sve trebalo da bude poznato. Imamo igrače na pozajmici pa ćemo vidjeti ko će od njih dobiti priliku. Puno je opcija za popunjavanje rostera, mada će stvari u vezi sa dolaskom i odlaskom biti brzo rjješene“.

Prema njegovim riječima u klubu će raditi do kraja juna, dok je sedmi mjesec predviđen za odmor uz individualni rad.

“Početak priprema biće u avgustu. Da li će to biti prva ili druga sedmica odlučićemo kasnije, jer je još rano o tome govoriti”, dodao je Jovanović.

Na ličnom planu Jovanović nikada nije imao čudniju sezonu. Počeo je kao trener Crvene zvezde sa kojom je raskinuo ugovor sredinom novembra da bi u januaru stigao u Igokeu, a zbog bolesti nije je vodio u završnici.

“To je trenerski posao i neke stvari koje se događaju mimo svih očekivanja. Sezonu sam počeo u jednoj, a završio u drugoj ekipi. Dolazak u Igokeu bila je odlična stvar za mene, jer je klub dobro organizovan i imam dobre uslove za rad, a i meni je drago što radim u Republici Srpskoj”, rekao je Jovanović