Jokić: Jedva sam čekao da počne

foto: printscreen

Denver je pobijedio Majami u prvoj utakmici finala NBA lige. Nikola Jokić upisao novi tripl dabl.

Denver je digurnom igrom na domaćem terenu pobijedio majami 104:93. Nikola Jokić imao je novi tripl dabl, 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija

“Jedva sam čekao da sve počne. Kada je utakmica krenula, osjećao sam se normalno. Osjećao sam se komforno, nekoliko dana prije utakmice je bilo pomalo ludo zbog euforije i svega, ali kada je duel počeo, sve je bilo kao po običaju“, rekao je Jokić.

Jokić je u prvom poluvremenu šutnuo samo tri puta.

“Ne forsiram nikada šut. Imali smo prednost kod Erona Gordona u reketu, to smo koristili, igrao sam onako kako se utakmica odvijala. Odlična su ekipa. Inteligentni su. Nikada ne igraju istu odbranu. Stalno mijenjaju. Mi smo bili fokusirani i to je bilo najbitnije“.

Marej je meč završio sa 26 poena, dok je Gordon ubacio 16.

“Volim da igram sa Gordonom. Dominantan je fizički. Sjajno je prihvatio ulogu. Danas nam je pomogao, davali smo mu loptu, a uz to je naš najbolji odbrambeni igrač. Nije lako kada iz utakmice u utakmicu morate da čuvate najboljeg igrača protivničke ekipe, a on to radi odlično. Što se Mareja tiče, svi želimo da on šutira. Odličan je napadač. Dokle god je on agresivan to nam pomaže“, rekao je Jokić.

Denverova mogućnost da igra timsku košarku koliko god je to moguće izazvala je oduševljenje navijača.

“Naučio sam da igram timsku košarku od malih nogu. Teško je pobijediti ekipu u kojoj svi učestvuju u napadu. Nikada ne znaš gdje preti najveća opasnost. Ne mislim da sam ja donio taj stil košarke u Denver.”

: