(VIDEO) Ognjen Dobrić: Crvena zvezda je za mene ispunjenje dječačkog sna, nije došlo do zasićenja

Ognjen Dobrić

foto: printscreen

Ognjen Dobrić košarkaš Virtusa iz Bolonje poslije sedam godina napustio je Crvenu zvezdu.

Član Virtusa je u Bolonji ugostio ekipu emisije “Na ivici terena” sa kojom je razgovarao o brojnim temama. Dobrić je sa selekcijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu, a naredne godine na programu su Olimpijske igre u Parizu.

“Jedva čekam, nadam se da ću biti u ekipi. To se nikada ne zna, vidjećemo. Ima tu mnogo faktora: da li će zdravlje da me posluži prije svega. Nadam se da ću biti u dobroj formi, da trener u meni vidi opciju za taj tim. Tako da, nadam se da ćemo otići tamo u najjačem mogućem sastavu i pokazati se u najboljem mogućem svijetlu.

Kao što smo bili i na Svjetskom prvenstvu, možda i korak više. Olimpijske igre su možda i lakše od Svjetskog i Evropskog prvenstva. Samo 12 reprezentacija učestvuje, manje utakmica. Nadam se da ćemo stvarno dobro izgledati tamo. To je najbitnije. I nadam se da će se odazvati svi”, rekao je Dobrić.

Dobrić je govorio je i o potencijalnom okršaju protiv NBA zvijezda, prije svega u timu Sjedinjenih Američkih Država.

“Volio bih protiv svih, da vidim da li je stvarno tolika razlika između nas u Evroligi i njjih tamo. Pretpostavljam da jeste, ali ne plašim se nikog. Stvarno bih volio da dođemo na megdan njima”, kaže Dobrić i odgovara na konstataciju da bi Lebron Džejms mogao da povede svoju družinu:

“Neka povede, pa šta ima veze, ako dođe nama Jokić, ja se ne plašim.”

Nikola Jokić najbolji u novembru

Dobrić je napustio Crvenu zvezdu nakon sedam godina.

“Ne bih rekao da je došlo do zasićenja. Crvena zvezda je za mene neki dječački san i ispunjenje tog sna. Ne mogu da se zasitim Crvene zvezde. Želio sam nešto novo, ukazala se ta prilika i odlučio sam da je iskoristim”, objasnio je Dobrić.

Da li i u Bolonji ima pritiske kao u Beogradu?

“Ima pritiska, normalno je kad se uloži toliko novca. Kad je klub na tolikom. Drugačiji je pritisak jer ja ovde niti razumijem jezik niti sam domaći igrač. Ne čitam novine, ni komentare. Pritisak možda jer sam stranac i treba da pravim razliku ne osjećam”, zaključio je Dobrić.

About The Author