(VIDEO) Divac u posjeti Partizanu

divac

foto:printscreen

Na poslednjem treningu Partizana pojavio se legenda kluba Vlade Divac.

Divac je došao da podrži ekipu. On je sa sadašnjim trenerom Partizana Željkom Obradovićem bio saigrač u Partizanu selekciji Jugoslavije, a Obradović mu je kasnije bio i selektor.

“Drago mi je da sam danas ovde. Imali su sezonu za pamćenje, bio sam igrač, znam kroz šta prolaze. Posebno poslije nekih utakmica, kao što je ona protiv Reala. Došao sam da ih podržim da završe sezonu kako treba. Čim su se Željko Obradović i Zoran Savić vratili znao sam da će to da ide nekom uzlaznom putanjom. Ono što su napravili ne samo oni već i igrači te stručni štab je stvarno nestvarno.

Došli su na prag Fajnal fora, za mene to nije neuspjeh, već veliki uspjeh. Nadam se da će ovu sezonu da završe pobjednički, zato smo tu da ih podržimo”, rekao je Divac na početku razgovora za klupsku televiziju Paritzana.

Divac je jedan od prvih igrača izi Evrope koji je zaigrao u NBA ligi. Bilo je to 1989. kada je potpisao za slavne Lejkerse. Kasnije je bilo lakše igračima van SAD- da dođu do najjače lige na svijetu. Sada igrači veoma mladi odlaze u Ameriku.

“Nažalost, to je stvarnost, ja nisam pobornik toga da NBA uzima i one igrače koji su spremni za te izazove. Mislim da mladi koji nisu spremni treba da ostanu u Evropi sa trenerima posebno kakav je Željko. Svi igrači će biti zahvalni njemu zbog toga što su napredovali, a ukoliko žele u NBA ligu, biće sigurno spreman za to.”

Tema razgovora bio je francuski centar, Matijas Lesor. O njemu je Divac pohvalno govorio.

“On je pronašao idealan tim! Ono što je odigrao u Partizanu ove sezone njegove su zasluge, sve ono što je nedostajalo Partizanu, nadomestio je ove sezone. Nadam se da će Partizan imati prilike da ga zadrži. Veoma koristan igrač”, zaključio je Divac.

About The Author